Slovenski kandidat za Mr. Gay Europe 2009

2009slovenia

2009sloveniaMed letošnjimi kandidati na tekmovanju za naslov Mr. Gay Europe, ki bo v Oslu potekalo med 19. in 24. avgustom, je tudi predstavnik Slovenije, 29-letni Robert Kulovec Mueller.

V svoji predstavitvi je zapisal, da se zavzema za boljši svet. Veliko bolj verjame v dejanja kot besede. Prepričan je, da človeški intelekt ne pomeni ničesar, če oseba, ki ima ta intelekt, ni dobra in spodobna. Zase pravi, da je visoko moralen in da ne z dejanji niti besedami ne bi nikoli nikogar prizadel. Ne verjame v ignorantsko družbo.

V predstavitvi omenja tudi svoj projekt Mutatics, ki je bil družbeno angažiran in je opozarjal na okužbo z virusom HIV. Zase pravi, da je aktivist, saj se je v zadnjem času pojavil tudi v medijih, kjer je govoril o tem, kako je biti gej in da to ni moralno vprašanje. Še manj je potrebno o tem razmišljati v determinističnih okvirih. Kulovec Mueller meni, da je povsem OK, če nekdo tudi izbere, da bo istospolno usmerjen. Omenja, da je v medijskih pojavljanjih opozarjal na to, da potrebujemo več pravljic za otroke, v katerih se poročita dva princa ali dve princeski, ker s tem preprosto ni nič narobe.

Kulovec Mueller, ki bo septembra magistriral iz biokemije in je član združenja Mensa in Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev, je hkrati tudi avtor strani na Facebooku »Say no to Homophobia.«

Slovenski kandidat je torej v vseh pogledih nasprotje stereotipov, ki veljajo za tovrstne izbore. Želimo mu čim boljšo uvrstitev in držimo palce!

Več:

Spletna stran Mr. Gay Europe >>>

Written By
More from Uredništvo

Smrtna kazen za homoseksualnost in opravičilo BBC

V zadnjih tednih je veliko prahu dvignila napoved ugandskega parlamentarca Davida Bahatija...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja