Nič več zdravljena homoseksualnosti

Glassgold

GlassgoldAmeriško psihološko združenje je objavilo resolucijo, v kateri so zapisali, da psihologi svojim homoseksualnim pacientom ne smejo obljubljati, da jih bodo skozi terapijo spremenili v heteroseksualce. Združenje predlaga, naj terapevti svojim pacientom, ki trpijo zaradi razpetosti med svojo homoseksualnostjo in vero predlagajo druge rešitve – od celibata do spremembe verskega prepričanja.

Ameriško psihološko združenje se v resoluciji, ki je bila sprejeta s 125-imi glasovi za in štirimi proti, jasno distancira tudi od tako imenovane »reparativne terapije«, s katero nekateri zdravijo homoseksualnost. Zapisali so, da raziskave kažejo, da tovrstna sprememba ni možna, zdravljene pa ima lahko celo negativne posledice, kot so depresija ali samomori.

Psihologinja Judith Glassgold (na sliki) je ob tem dejala, da se morata obe strani bolje poučiti o tem vprašanju. »Verski terapevti morajo končno prepoznati, da obstajajo tudi dobre plati tega, če si gej ali lezbijka, sekularni terapevti pa se morajo zavedati, da bodo nekateri ljudje med seksualnostjo in vero vendarle izbrali vero.«

Resolucija je seveda vredna pohvale … ampak, halo, lubice, koliko časa ste potrebovale za to? It’s 2009!

Več:

Resolucija Ameriškega psihološkega združenja >>>

Written By
More from Uredništvo

Pravno priznanje spola le na upravnih enotah, kjer ima oseba prijavljeno stalno prebivališče

Iz Društva informacijski center Legebitra in Zavoda TransAkcija so sporočili, da naj...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja