Nove ikone na Facebooku

facebook_gay_couple_icon

facebook_gay_couple_iconZa vse, ki še ne veste, ker mogoče niste del Facebook skupnosti ali pa ste pri njeni uporabi (še) malce nerodni (tako kot jaz), tale novica. Facebook je oblikoval nove ikone za gejevske in lezbične pare, ki so sklenili zakonsko zvezo. Spremembo so objavili neposredno pred poroko Seana Eldridgea in Chirsa Hughesa, s katerim je Mark Zuckerberg razvil to najuspešnejše družabno omrežje. Eldridge in Hughes sta bila namreč pred sobotno poroko dolgoletna partnerja.

Februarja lani je Facebook uvedel dodatne možnosti izbire za uporabnice in uporabnike pri določanju statusa svojega partnerstva, in sicer »v izvenzakonski skupnosti« in » v skupnosti z življenjskim partnerjem/partnerico«.

Allison Palmer iz ameriške LGBT organizacije GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) je ob tem dejala, da sta novi ikoni še en pomemben način priznavanja istospolnih partnerstev.  Dodala je, da je ta poteza  le ena od zadnjih Facebookovih potez,  katerih namen je podpora in vključevanje LGBT skupnosti. Facebook je prvi družbeni medij, ki je prejel medijsko nagrado združenja GLAAD.

Izjava za javnost GLAAD >>>

Written By
More from Uredništvo

Pop nation – 25. 10. 2013

Klub Tiffany petek, 25. 10. 2013, ob 23h Petkova ekstaza darežjive jeseni...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja