World Pride 2012 v soboto v Londonu

newpridewebsitebanner

newpridewebsitebanner

V soboto, 7. julija bo v Londonu World Pride. Organizatorji so se zaradi finančnih težav odločili, da bodo zmanjšali obseg dogodkov in aktivnosti v okviru World Pridea. Začetek povorke, ki se bo začela na Portman Squaru in končala na Trafalgarju, so premaknil s 13. na 11. uro. V povorki ne bo vozil in plovil, praznovanje se bo na Trafalgarju končalo že ob 18. uri, vse uradne spremljevalne aktivnosti v Sohu pa so odpovedali.  Prav tako se povorke ne bo udeležil londonski župan Boris Johnson, čeprav je mesto prispevalo 100.000 funtov za dogodek na Trafalgarju. Včeraj z mesta predsednika organizacijskega odbora za World Pride pri dobrodelni organizaciji Pride London odstopil dr .Patrick Williams. Nadomestil pa ga je Tony Hughes.

Iz Pride London so sporočili, da so institucije Grater London Authority (podobno kot mestna občina), Metropolitan police (metroplitanska policija), Westminster Council (westminsterski svet). London Fire Brigade (londonska gasilska brigada) in Transport of London (londonski javni prevoz) zahtevale plačilo začetnih stroškov za asistenco pri organizaciji dogodka, kar naj bi se zgodilo prvič. Dodali so, da zmanjšanje obsega prireditve ni posledica pomanjkanja finančnih sredstev, ampak dejstvo, da so morali plačati omenjene začetne stroške. Zato so konec junija v sodelovanju z mestnimi oblastmi oblikovali Plan B.

Organizatorji globoko obžalujejo situacijo in se iskreno opravičujejo skupnosti, sponzorjem in partnerjem. Upajo, da skupnost razume dejstva in razloge, zaradi katerih so morali sprejeti odločitev o zmanjšanju obsega prireditve. Upajo tudi, da bo skupnost kljub temu začutila duha prvega Pride pohoda v Londonu leta 1972 in da bodo udeleženke in udeleženci tudi letos korakali za “naše brate in sestre po svetu, ki se še vedno borijo za pravico biti človek, pravico do ljubezni in dekriminalizacijo homoseksualnosti v mestih, kjer živijo«.

Eva Gračanin

Uradna spletna stran World Pride >>>

Stephen Gray: Mayor of London Boris Johnson will not attend WorldPride ‘Plan B’ (PinkNews.co.uk) >>>

Stephen Gray: Pride London chair stands down (PinkNews.co.uk) >>>

Written By
More from Uredništvo

Program Parade ponosa 2010

Petek, 25. 6. 2010 Razstava »Deset let Parade ponosa« Stavba Lovci na...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja