Start kampanje pred referendumom o DZak

SemZa_200

SemZa_200Danes se uradno začenja kampanja pred referendumom o družinskem zakoniku, ki bo 25. marca.

V kampanjo se vključujejo Gibanje za družinski zakonik, ki je javnosti predstavilo predvčerajšnjim, večina parlamentarnih strank in Civilna iniciativa za družino in pravice otrok. Vsi akterji so napovedali strpno kampanjo. Kakšna je strpna kampanja, pa je najbrž odvisno od interpretacije strpnosti.

Vsi, ki želijo pred referendumom nagovarjati volivke in volivce, se morajo kot organizatorji kampanje prijaviti do 29. februarja in do tega datuma odpreti posebne transakcijske račune, na katerih bodo zbirali sredstva za financiranje kampanje.

V kampanjo pa se ne bo vključila vlada. Predsednik vlade Janez Janša je povedal, da imajo koalicijske stranke do uveljavitve Družinskega zakonika različna stališča. Zakoniku nasprotujejo koalicijske SDS, SLS in NSi, ki se bodo v kampanjo vključile kot organizatorji, DeSUS pa se v kampanji ne bo opredeljeval. Opozicijske Pozitivna Slovenija, SD in Lista Gregorja Viranta so se pridružile Gibanju za družinski zakonik, v katerem sodelujejo tudi LDS, Zares, TRS in SMS – Zeleni.

Z uradnim začetkom referendumske kampanje Gibanje za Družinski zakonik pripravlja aktivnosti za strokovno in laično javnost. V kontekstu inofrmiranja javnosti glede prednosti in pravic, ki jih Družinski zakonik prinaša, gibanje organizira vseslovensko srečanje ZA Družinski zakonik, ki bo potekalo v Ljubljani v Cankarjevem domu, v soboto, 3. marca 2012. Program se bo začel ob 10. uri, trajal pa bo do 17. ure. Stališča bodo predstavili strokovnjaki s področja prava, sociologije in psihologije ter predstavniki različnih civilno-družbenih organizacij.

Več informacij je dosegljivih na spletni strani www.semza.si

Večina večjih strank podpira družinski zakonik >>>

Written By
More from Uredništvo

Kupčkanje z glbt-pravicami

Ukrajinski zunanji minister Leonid Kozhara je napovedal, da bodo v Ukrajini kmalu...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja