Večina večjih političnih strank podpira Družinski zakonik

za

za

Mestni muzej v Ljubljani je bil danes prizorišče dogodka „MI SMO ZA DRUŽINSKI ZAKONIK”. Na njem so prvakinje in prvaki političnih strank javno izrazili podporo Družinskemu zakoniku. Vodja koordinacije Miha Lobnik je predstavil gibanje, ki združuje različne civilno-družbene organizacije, parlamentarne in neparlamentarne stranke ter posameznike, ki podpirajo Družinski zakonik. Po njegovih besedah se bo gibanje aktivno podalo v referendumsko kampanijo v podporo zakoniku, na koncu pa je napovedal tudi poseben dogodek: “strokovno in civilno-družbeno srečanje”, ki bo v Cankarjevem domu v Ljubljnai, v soboto, 3. marca 2012.

Več v izjavi za javnost Gibanja za družinski zakonik, ki jo objavljamo v celoti:

Na današnjem dogodku »MI SMO ZA DRUŽINSKI ZAKONIK« so prvaki političnih strank predstavili javno podporo Družinskemu zakoniku. Vodja koordinacije Gibanja za družinski zakonik Miha Lobnik je predstavil gibanje, ki se bo aktivno podalo v referendumsko kampanijo za Družinski zakonik. Gibanje za Družinski zakonik združuje različne civilno-družbene organizacije, parlamentarne in neparlamentarne stranke ter posameznike, ki podpirajo Družinski zakonik.

Lobnik je izpostavil, da Družinski zakonik vsem veliko dobrega prinaša, nikomur pa nič ne jemlje: »Z današnjim dogodkom želimo slovenski javnosti pokazati, da je Družinski zakonik vreden širše podpore, in da je podpora različnih političnih strank tudi pokazatelj velikega pomena Družinskega zakonika za slovensko družbo.«

Dr. Gregor Virant, predsednik Državnega zbora RS in predsednik DLGV, je predstavil Družinski zakonik kot razumen kompromis, ki prinaša izboljšave in modernizacijo slovenske družbe. Še posebej je poudaril, da politična stranka Državljanska lista Gregorja Viranta kljub temu, da je v koaliciji, podpira Družinski zakonik. Zoran Janković, predsednik PS, je na dogodku zagotovil, da bodo pozvali vse, da naj se 25. marca udeležijo referenduma in glasujejo ZA, saj v Pozitivni Sloveniji spoštujejo različnost. Po mnenju Boruta Pahorja, predsednika SD, je Družinski zakonik pomemben napredek družbe, ki nikogar ne ogroža. Po njegovih besedah Družinski zakonik   omogoča toplino vsem otrokom.

Predsednica LDS Katarina Kresal je izpostavila, da si želi živeti v resnično svobodni družbi, ki velja za vse. »Ko se bomo odločali o Družinskem zakoniku se bomo odločali o osnovnih vprašanjih, ki definirajo družbo, ali bomo odprta in svobodna družba ali zaprta in nazadnjaška.« Dr. Manca Košir, predstavnica stranke TRS, je poudarila nastajanje nove paradigme medsebojnega povezovanja in sodelovanja ter opozorila na 14. člen Ustave RS. Napovedala je tudi, da TRS podpira vse akcije Gibanja, da pa si bodo tudi sami »izmislili še kakšno«.

Mag. Darko Krajnc, predsednik SMS ZELENI in predsednik Rejniškega društva Slovenije, je vesel, da so z Družinskim zakonikom otroci postavljeni v središče. Poudaril je, da nobena družina ni idealna in ni prav, da zaradi posamičnih negativnih primerov, določene tipe družin zavračamo. Aktivno podporo Družinskemu zakoniku je napovedal dr. Pavel Gantar, predsednik ZARES, ki je izpostavil, da so bile družine vedno raznovrstne in da ne obstaja kemijska formula za družino. Povedal je tudi, da glasovanje na referendumu ne bo samo glasovanje o različnih oblikah družin, ampak predvsem o tem, ali bomo kot družba imeli razvojno prihodnost.

Na koncu je Miha Lobnik napovedal tudi poseben dogodek »strokovno in civilno-družbeno srečanje«, ki se bo odvijalo v Ljubljani v Cankarjevem domu, v soboto, 3. marca 2012. [Foto: Mankica Kranjec]

Written By
More from Uredništvo

Nobelovi nagrajenki in nagrajenca za LGBTI pravice

Štirje dobitniki Nobelove nagrade za mir, južnoafriški nadškof Desmod Tutu, iranska aktivistka...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja