Izšla je dvajseta številka revije Narobe

Narobe20_-_srednja

Narobe20_-_srednjaV novi številki Narobe lahko preberete veliki intervju z dr. Anjo Kopač Mrak in mag. Ano Vodičar o Družinskem zakoniku. O vlogi bioetike – in zlorabi te znanosti – v drugem velikem intervjuju razpravlja dr. Friderik Klampfer.

Osrednja tema tokratnega Narobe je posvečena policiji in njenemu ukvarjanju s homofobičnim nasiljem. Ne spreglejte tudi zapisa o položaju GLBT znotraj gibanja 15. oktober. V Te(r)oriji se pustite podučiti o partnerstvu in nasilju v istospolnih partnerskih razmerjih. Ne spreglejte tragikomične zgodbe Avstrijca in Hrvata, ki sta se registrirala v Avstriji. Svoje izkušnje s »poroko« opisujeta v zgodbi »Pedri, eksplozivi, poroke in meje«.

Narobe je bil tudi na koncertu Janis Ian in v »pedrskem muzeju« v Berlinu. Pišemo tudi o tem, kaj se splača brati, poslušati in gledati … Suzana Tratnik, Eva Gračanin, Mitja Blažič in Luka Pieri pa v svojih kolumnah oziroma komentarjih kritično, hudomušno in lucidno opazujejo svet okrog sebe.

Tiskani Narobe je dostopen na običajnih mestih (uradno lansiranje bo v soboto, 25. februarja, v Roza K4), v spletni, pdf in flash različici pa je dostopen na www.narobe.si.

Želimo vam prijetno branje!

Narobe 20 >>>

Written By
More from Uredništvo

Še več Suzane Tratnik v šolskih berlih

V deveti številki Narobe smo že pisali, da so nekatera dela Suzane...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja