15. Mednarodni feministični in queerovski festival Rdeče zore 6.- 8. marec 2014

RZ-2014

RZ-2014Na festivalu Rdeče zore že tradicionalno sodeluje tudi ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany). Tudi letos je tako, zato vas Kulturni center Q vabi, da se med 6. in 8. marcem 2014 udeležite tega odličnega festivala.

Še prav posebno pa ste vabljeni na dogodke, ki se bodo odvijali v samem Kulturnem centru Q!

Delavnica: Igra za scenske umetnike s področja performativne umetnosti
Četrtek, 6. marec, 12:00 – 15:00

Delavnica je namenjena vsem izvajalcem in izvajalkam, performerjem in performerkam ali plesalcem in plesalkam, ki uporabljajo telo kot inštrument komunikacije s publiko.
Prek gledališko-igralskih metod se izboljšuje komunikacija performerja s publiko, razvija se ekspresivnost in senzibilnost, ustvarja se občutek pristnosti in avtentičnosti, potrebne za kreativni proces in delo. Na delavnici se bomo ukvarjali z umetniško etiko, razvijanjem kulture javnega nastopa, zavedanjem posameznika znotraj skupine in odgovornostjo do nje.
Več o dogodku si preberite na http://www.rdecezore.org/?p=7627&l=2014

Delavnica bo potekala v hrvaškem in angleškem jeziku. Delavnica je brezplačna.
Prijave na: j.klanchar@gmail.com, pripnite kratek CV ter opis/idejo točke.
Število mest: 12.

Produkcija: Društvo za ustvarjalno vzpodbujanje trajnostnega razvoja.
Koprodukcija: Kud Mreža, ŠKUC.
Projekt delno podpira MOL.
Delavnica je del produkcije Burlesque Lounge ter nadaljevanje projekta G-Spot Networking Performers (London Rezidency MK 2013).

*****

Debata: Drugačen šport je mogoč?! Feminizem, queer in trans v športu
Četrtek, 6. marec, 18:00

Na debati bodo Željko Blaće (Hrvaška), Olga Dimitrijević (Srbija) in Juliet Jacques (Velika Britanija) razpravljali o položaju feminizma, queera in transspolnosti v sferi športa ter  o potencialu za spremembe v prihodnosti.
Več o dogodku si preberite na http://www.rdecezore.org/?p=7475&l=2014

Debata bo potekala v angleškem jeziku. Vstop prost.
V sodelovanju s Queer Sport (Zagreb).

*****

Predstava: Neformalna skupina ZIZ (Slovenija): Med dvema ognjema: Ljubim-te-dobro-se-mej-adijo-dobiva-se-na-kavi-pol-pa-se-dava-dol.
Petek, 7. marec, ob 18:00 in 21:00

Predstava Med dvema ognjema je produkt kolektivnega avtorstva, kjer so performerke in performerji preko uporabe tehnik gledališča zatiranih in skozi obravnavo svojih osebnih zgodb, doživljanj in občutij stkali mozaik pripovedi o medspolnih in medosebnih odnosih.
Več o dogodku si preberite na http://www.rdecezore.org/?p=7558&l=2014

Predstava je intimne narave, zato je število mest omejeno na 25.
Vstopnina: 4 eur.
Vstopnice lahko rezervirate na e-mail naslovu ziz.maribor@gmail.com – prosimo, da v rezervaciji natančno navedete uro prestave, karte pa nato prevzamete najkasneje pol ure pred začetkom v Info točki Rdečih zor. Nakup kart je možen tudi v predprodaji v Info točki Rdečih zor v Galeriji Alkatraz (sreda 20h – 24, četrtek in petek 15h – 24h).

*****

Literarni večer: Domovina, bes mašina – Jelena Anđelovski (Srbija)
Sobota, 8. marec, 19:00

Dvojezična knjiga Domovina, bes mašina, napisana v srbščini in angleščini, je zbirka pesmi srbske avtorice Jelene Anđelovski. Zbirka je sestavljena iz dveh tematskih delov, v njej pa se nahaja tudi nov koncept križem-poezije (cross-poetry), tekstualni eksperiment, ki predstavlja vrsto montaže teksta in se naslanja na koncept nadrealističnega kolažnega teksta. Forma križanke, socialna ideja o kroženju teksta in opomin, da ljudje različno slišijo in občutijo besede, zelo jasno predstavijo idejo komunikacije z vsem in vsemi.
Rdeča nit zbirke je ideja, da je vse povezano, zato bo tudi predstavitev potekala kot kombinacija vizualnega in zvočnega medija – iz različnih pesmi so namreč umetnice in umetniki ter aktivistke izdelale video oziroma avdio izdelek.
Več o dogodku preberite na http://www.rdecezore.org/?p=7461&l=2014
Večer bo potekal v srbskem in angleškem jeziku. Vstop prost.

Soorganizacija dogodkov: ŠKUC-Kulturni center Q (Klub Tiffany)
Dogodke podpirata Mestna občina Ljubljana in JSKD.

Written By
More from Uredništvo

Festival FGLF 2011

Napovedujemo   27. festival gejevskega in lezbičnega filma Slovenska Kinoteka v Ljubljani...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja