3. openARTwall

3.openartwall-1

3.openartwall-1Cafe Open, Hrenova ulica 19, 1000 Ljubljana, nedelja, 4. oktober ob 20.00

3. openARTwall: Alenka Tetičkovič  in Vinko Möderndorfer

Ob tretji mesečni obletnici homofobnega napada na lokal Open sta se pozivu open.art.wall odzvala akademska igralka in režiserka Alenka Tetičkovič in pisatelj in režiser Vinko Möderndorfer, ki bosta predstavila in interpretirala svoja umetniška dela.

Alenka Tetičkovič sodeluje v številnih gledaliških projektih, kot so Štefka Valentin, Prej Potem, Mrtvakov kruhek, Eva Braun Hitlerjeva ljubica, Cafe Amoral itd. Medijsko najbolj razpoznavna je bila v vlogi sestre Franje v nanizanki Naša mala klinika, profestionalno pa ustvarja tudi za otroško občinstvo; v Gomlu, Gledališču za otroke in mlade, kjer so jo otroci sprejeli v vlogah Tinke Šminke, Žogice Nogice in mnogih drugih.

Vinko Möderndorfer je svojo literarno pot je začel kot pesnik v drugi polovici sedemdesetih let. Leta 1992 je preživel 3 mesece v Veliki Britaniji, kjer je proučeval angleško sodobno dramsko in gledališko ustvarjanje. Do sedaj je napisal in objavil 29 knjig, v zadnjih 20 letih pa je zrežiral okoli 70 gledaliških in opernih predstav, 12 TV iger in dokumentarnih filmov. Od leta 1989 je napisal prek 80 radijskih iger, izmed katerih so bile mnoge odigrane tudi v tujini.

Vabljene/i.

Written By
More from Uredništvo

Večina večjih političnih strank podpira Družinski zakonik

Mestni muzej v Ljubljani je bil danes prizorišče dogodka „MI SMO ZA...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja