Bikofe predstavlja: MARQUIS HAWKES (D) & JON K (UK)

bikofe-predstavlja

bikofe-predstavljaklub Tiffany, klub Monokel

sobota, 19. 4. 2014

Po obisku mladega in zbranega Tessele nadaljujemo z gostovanji v intimnem vzdušju Tiffanyja in nadaljujemo z zdaj že ustaljeno kombinatoriko, navezo s sosednjim Monoklom. Prvi v dvojnem paketu razburljivega retrofuturizma je človek brez obraza, mojster acida za enaindvajseto stoletje, ljubljenec ljubljanskemu betonu dobro znanega TLR-ja in njegove etikete Creme Organisation, skriti favorit festivala Dimensions Marquis Hawkes. Hawkes je eden tistih, ki, podobno kot marsikateri techno veteran mitičnega Detroita, stavi na čar enigme in si na fotografijah vedno zakriva obraz, nima pr-ovsko spimpane biografije, verjame, da njegova glasba govori dovolj.

Džoker s klopi je tokrat Jon K. Prihaja iz mesta, ki je ključno za razvoj britanske bass in beats estetike zadnje petletke. Ne, to ni London, ampak “manj trenda, več muzike” Manchester. Njegovi didžejevski seti se nikoli ne zataknejo za tračnice enožanrja in se z raznimi intervencijami wave-a ter post-disca vedno vračajo v 80. leta, leta Jonove mladosti. Recept, ki očitno deluje, saj je bil njegov lanskoletni miks za revijo FACT proglašen za miks leta.

Morda so vsi ti podatki odveč, kot pravi Marquis o vseh svojih podvigih: Poslušaj glasbo, to je vse, kar moraš vedeti.

Klub Tiffany:
Marquis Hawkes (Dixon avenue/Basement Jams, Berlin)
Dojaja (Chilli Space)
Ichisan (Eskimo rec)
Lavka (Lost Tapes)
VJ: Mina Fina

Klub Monokel:
Jon K (Hoya Hoya, Manchester)
Borka (rx:tx, Good Foot))
Bakto (Footwerk, Good Foot)

Vstopnina:
10eur (predprodaja Bikofe)

Lepo Vabljeni,
Vaši Bi Ko Fe, Tiffany & Monokel

*Kluba Tiffany in Monokel predstavljata varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com, monokelklub@gmail.com, FB stran kluba Tiffany ali kluba Monokel.

Written By
More from Uredništvo

Četrtkovi dialogi: Ogled filma We were here (ZDA, 2011)

Vabimo vas, da si skupaj ogledamo dokumentarni film We were here, ki...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja