Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 13.1.16

unnamed

POP NATION – Zvedni prah

unnamed

POP NATION je sproščena in priljubljena petkova zabava, kjer smo LGBT osebe lahko to kar smo. Svobodni in sproščeni ljudje, ki se zabavajo pod ponosno mavrično zastavo!

Zato se nam pridruži v petek tudi ti! Glasbo bo vrtel DJ Duki.

Sing it! Dance it! Love it!
Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.

▲ POP NATION ▲ 15. 1. 2016 ▲

▲ DJ Duki ▲

 

 

zAvod Pralnica – Ponovoletno pranje

unnamed 1

  • sobota | 16. januar 2016
  • 23:00

zAvod Pralnica – Ponovoletno pranje, Klub Monokel & Klub Tiffany

Klub Tiffany:
Moof
Yuriy
Urke
Zhitko
Dvoglava zver

Klub Monokel:
Mak
Alil
Bownr
Pohalino

Vidžej

Sv. Pixel

Za še odločnejšo srednjo fazo štarta v novo leto tudi letos priporočamo obisk osvežujoče, zdaj že tradicionalne ponovoletne Pralnice, saj je postavljena v tisti del leta, ki je dokazano najprimernejši za še zadnja regeneracijska dela možganskih celic pred novim ciklom njihovega počasnega propada.

Za temeljito nego in možgansko higieno z dolgotrajnim učinkom priporočamo tako pralni prostor TIFFANY za mehkejši, a pester dinamičen tretma predvsem Alpha možganskih valov, kot tudi pralni oddelek MONOKEL, kjer bodo pod konkretno tršimi prijemi prišli na račun trenerji Beta-možganskih valov in mnogi drugi.

Muzika:
https://soundcloud.com/zavodkru
https://soundcloud.com/groups/zavod-kru

Vstop: 3 EUR < 00:00 > 5 EUR


NAPOVEDUJEMO:

KAVARNIŠKI VEČER

unnamed copy

  • četrtek | 21. januar 2016
  • 20:00

Sandra Erpe je 22-letna kantavtorka, ki prihaja iz Novega mesta. Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir. Kasneje je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega se je uvarjala s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je pevka predstavila na festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah.

Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh vsem, kar jo v življenju pretrese in se je na kakršenkoli način dotakne. Avtorica je tako v glasbi našla pot, da se izrazi in pokaže, kdo v resnici je.

Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost, ki jo je Sandra med drugim predstavila na letošnji oddaji Slovenija ima talent – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero, kljub očitni naklonjenosti, kar ne moreta in ne moreta najti skupnega jezika.

Kantavtorka se v poetičnem popu spogleduje tudi z jazzom, bluesom, r’n’b-jem in soulom.
____________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo.Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

 

LFU: Predavanje in pogovor “Prikazi seksualnosti v slovenski vizualni umetnosti”

unnamed 1

Lezbično-feministična univerza vas vabi na
predavanje in pogovor “Prikazi seksualnosti v slovenski vizualni umetnosti”,
ki bo v petek, 22.1.2016, ob 18h v klubu Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).

Lotile se bomo kratkega pregleda sodobnejših slovenskih umetniških del, ki obravnavajo seksualnost oz. vsebujejo pornografijo ali druge eksplicitne prikaze seksualnosti, jih primerjale in razmišljale kaj nam sporočajo ter se spraševale zakaj se v njih pojavljajo podobe seksualnosti.

Predavanje in pogovor bo vodila mag. umetnosti Ana Grobler.
Na dogodku bomo prikazale tudi video performans Lane Zdravković / KITCH  Kako ona uživa: Golo branje Lacana iz leta 2007.

Več na: https://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/2016/01/07/1732/.

Dobrodošle!

*naslovna slika: Ana Čigon, Pusti me leteti post-it risba,kemični svinčnik na post-it papir 10x10cm, 2009-2010

Lezbično-feministična univerza omogoča varen prostor, zato je dogodek odprt le za lezbijke, ženske in trans osebe.
Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

 

Tifanijev Dj tečaj

unnamed 2

ŠKUC – Kulturni Center Q (Klub Tiffany) vas vabi na DJ TEČAJ.

Šola bo trajala 4x po štiri ure na dan, skupaj 16 ur. Učenje bo potekalo v manjših skupinah. Tečaj je primeren tako za čiste začetnice_ke, kot tudi za tiste, ki bi svoje znanje radi še poglobile_i.

Program:
– predstavitev in priklop DJ opreme,
– teorija vrtenja glasbe,
– zgradba pesmi in osnove produkcije,
– delo s CD playerji in različne tehnike miksanja,
– delo z mešalno mizo,
– osnove dela z efekti,
– programiranje večera;
+predstavitev vrtenja z analognimi gramofoni (vinilke) in vrtenja z računalnikom,
+ svetovanje pri nakupu opreme,
+ dodatne ure za individualne vaje,
+ možnost organiziranja nastopov v Klubu Tiffany (Kulturni center Q).

Največ pozornosti bomo posvetile_i učenju miksanja in sprotnemu odpravljanju napak. Obenem bomo tudi spoznale_i kako lahko pravilna izbira glasbe vpliva na potek večera ali seta. Poseben poudarek bomo dale_i vrtenju popularne plesne glasbe.
Ob zaključku tečaja bo vsak_a udeleženka_ec posnel_a 30 minutni miks, ki ga bomo skupinsko ocenile_i.
Tečaj vodita DJ Marino in DJ Duki.

DJ Marino ima po 19-ih letih vrtenja elektronske glasbe za seboj že enormno število uspešno izvedenih zabav. Jahalec plošč in ploščkov je gostoval v zavidanja vrednem številu klubov in lokalov po celi Sloveniji. Njegov spekter znanja profesionalnega mešanja glasbe sega od komercialnega popa pa vse do klubskega housa, vključno z vsemi zvrstmi, ki se nahajajo vmes, kar ga v kombinaciji z dolgoletnimi izkušnjami nedvomno uvršča med sam vrh DJ-ev v Sloveniji.
DJ Duki popularno glasbo spremlja že od otroštva, 15 let pa vrti glasbo izključno na LGBT žurih. V tem času se je specializiral za vrtenje pop glasbe in temu primerno izpilil za to zvrst specifično miksanje. Je tudi eden boljših poznavalcev plesne komercialne glasbe pri nas.)

Tečaj bo potekal 28. in 29. januarja ter 1. in 2. februarja 2016 v popoldanskem času, v klubu Tiffany.
O točni uri bomo udeleženke_ce obvestile_i ob prijavi.

Cena: 30€

Udeležba na tečaju je omejena. Prijave zbiramo do 25.1. 2016 na kulturnicenterq@gmail.com.

Vabljene_i!

Tečaj sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Kulturni center Q.

Written By
More from Uredništvo

Grožnje s smrtjo zaradi razkritja

Prvi outirani gej v skupinskem športu v ZDA Jason Collins, ki je...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja