Vabilo na izobraževanje ponudnic in ponudnikov turističnih storitev na temo LGBT-osebam prijaznega turizma

bovec

bovecDruštvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Lokalno tuistično organizacijo Bovec, Hotelom Mons, potovalno agencijo Diverse travel in Turizmom Bohinj, vljudno vabi na Izobraževanje ponudnic in ponudnikov turističnih storitev na temo: »LGBT-osebam prijazen turizem – globalna turistična tržna niša v vzponu«.

Na srečanju boste spoznali, kaj o LGBT-osebam prijaznemu turizmu pravijo Globalno poročilo o LGBT-turizmu Svetovne turistične organizacije OZN in kaj raziskave trgov, kakšne so potrebe LGBT-turistk in turistov; od uglednih, izkušenih, domačih turističnih delavcev iz Slovenije pa boste izvedeli, zakaj in kako so se razvoja te pogosto prezrte turistične panoge lotili v Sloveniji.

Predavanje bo v torek, 9. aprila 2013 ob 18.00 v veliki dvorani Stergulčeve hiše v Bovcu (naslov: Trg golobarskih žrtev 22,23, na sedežu LTO Bovec). Kotizacije ni.

PROGRAM

17.45 – 18.00: prihod udeleženk in udeležencev ter predaja informativnega gradiva

18.00 – 18.15: pozdravni nagovori in predstavitve

18.15 – 18.30: »LGBT – osebam prijazen turizem, panoga v vzponu« – predstavitev področja; Mitja Blažič – Društvo informacijski center Legebitra

18.30 – 18.45: »LGBT – osebe, kot potrošnice turističnih storitev« – predstavitev osnovnih pojmov ter potreb in posebnosti LGBT-turistk in turistov; Jasna Magić – Društvo informacijski center Legebitra

18.45 – 19.00: Q&A&D – vprašanja, odgovori in diskusija udeleženk in udeležencev

19.00 – 19.15: pavza

19.15 – 19.30: »Hotel Mons – član Mednarodne lezbične in gejevske turistične zveze«– primer dobre prakse; Aleksander Valentin, generalni direktor Hotela in kongresnega centra Mons

19.30 – 19.45: »Potovalna agencija Diverse travel« – primer dobre prakse; Anže Homovec, direktor potovalne agencije Diverse travel

19.45 – 20.00: »Turizem Bohinj – razvijanje in promocija ponudbe za LGBT-osebe« – primer dobre prakse promocije ponudbe LGBT-osebam prijaznega turizma; Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj in Samo Gardener, Turizem Bohinj

20.00 – 20.30: Q&A&D – vprašanja, odgovori in diskusija udeleženk in udeležencev

20.30 – 20.35: zaključek srečanja

Lepo povabljene in povabljeni!

Mitja Blažič                          Cecilija Ostan
DIC Legebitra                       LTO Bovec
Ljubljana, 21. 3. 2013          Bovec, 21. 3. 2013

***********************************************************************

Sporočilo za javnost LTO BOVEC in LEGEBITRE

V Bovcu z izobraževanjem do turistične ponudbe, prijazne LGBT-osebam

Bovec, 2. 4. 2013: V Sloveniji se segment LGBT osebam prijaznega turizma še razvija. Z namenom osveščanja turističnih ponudnikov o posebnostih LGBT turističnega trga bo v Bovcu v torek, 9. aprila 2013, potekalo izobraževanje LGBT-osebam prijazen turizem – globalna turistična tržna niša v vzponu.

Ponudba, s katero se turistična destinacija in turistično gospodarstvo približajo lezbijkam, gejem, biseksualnim in transspolnim in drugim posameznikom ali na kratko LGBT osebam, je tržna niša v vzponu. V Sloveniji se ta segment še razvija, še pogosteje pa je preprosto prezrt, med drugim zaradi nepoznavanja potreb in želja predstavnikov spolnih manjšin.

Z namenom osveščanja turističnih ponudnikov o posebnostih LGBT turističnega trga bo v Bovcu v torek, 9. aprila 2013, ob 18.00 potekalo izobraževanje LGBT-osebam prijazen turizem – globalna turistična tržna niša v vzponu. Predavanja bodo potekala v veliki dvorani Stergulčeve hiše na Trgu golobarskih žrtev 22 v Bovcu, udeležba pa je brezplačna.

Cecilija Ostan, direktorica Lokalne turistične organizacije Bovec: »Društvu informacijski center Legebitra smo iskreno hvaležni za njihovo širino in pripravljenost na sodelovanje. Odprtost, ki je pri turističnih delavcih nujna, je pogoj za dobro počutje turistov, hkrati pa garancija za nove priložnosti, ki jih kot turistično območje z veseljem sprejemamo.«
Predavanja se bodo dotaknila posebnosti LGBT trga skozi poročilo Svetovne turistične organizacije OZN, raziskave in razlago potreb LGBT turistk in turistov. Izkušeni domači turistični delavci pa bodo udeležencem izobraževanja približali razloge in načine, kako se te pogosto prezrte turistične panoge lotiti.

Izobraževanje organizira Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Lokalno turistično organizacijo Bovec, Hotelom Mons, potovalno agencijo Diverse travel in Turizmom Bohinj.

Mitja Blažič, vodja izobraževanja o človekovih pravicah pri DIC Legebitra: »Društvo informacijski center Legebitra si že 15 let prizadeva soustvarjati vključujočo družbo za vse, ne glede na osebne okoliščine. Zato se še posebej veselimo pobude LTO Bovec, ki tako stopa med pionirje razvijanja LGBT-osebam prijazne turistične ponudbe v Sloveniji. Nadejamo se, da se bodo v kratkem tovrstnim iniciativam pridružile tudi druge lokalne turistične organizacije, ponudniki in ponudnice turističnih storitev ter strokovnjakinje in strokovnjaki, ki skrbijo za sodoben razvoj turistike v naši državi.”
Na izobraževanje so vabljeni turistični ponudniki, tako lokalni kot tudi iz drugih delov Slovenije, ki bi se radi s svojo ponudbo približali predstavnikom spolnih manjšin. Vabljeni pa so tudi predstavniki različnih turističnih organizacij in vsi ostali, ki jih tematika zanima.

Written By
More from Uredništvo

Tudi na Portugalskem homoporoke?

Portugalski parlament je danes potrdil predlog zakona, ki predvideva možnost poroke za...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja