Štajerska roza pomlad

2013-03-23-29 29

2013-03-23-29 29Štajesrka LGBT-scena letošnjio pomlad očitno doživlja pravo prebujenje. Drugi dan koledarske pomladi so namreč organizatorke in organizatorji iz skupine za istospolno usmerjene mlade Lingsium, ki deluje pod okriljem MKC Maribor, in Plesne dimenzije, v prostorih tamkajšnje plesne šole na Miklavčevi pripravili prvi LGBTQ party v Mariboru. V ritmih DJ-ja Lucky (za nepoznavalke in nepoznavalce: gre za Dafne, eno od sester iz znamenitega tria Sestre) in priznane glasbenice in igralke Bilbi se je do jutra sukalo 220 obiskovalk in obiskovalk vseh generacij (kar je še posebej pohvalno) z vseh koncev Slovenije in sosednjih držav.

2013-03-23-35 35

V soju žarometov je v svojem slogu na vrhuncu večera navdušila tudi nepogrešljiva Salome. Kot je ocenil eden od soorganizatorjev Andrej Brdnik z Lingsiuma, so nad številom obiskovalk in obiskovalcev zares presenečeni in veseli: »Dobili smo ogromno pozitivnih kritik, tako da smo že v pripravah za naslednji party, ki bo v začetku junija.« 

2013-03-23-22 22Pred  pričetkom zabave je znana mariborska komičarka Martina Ipša v Astoriji pripravlila stand-up večer, na zabavi so delili letake za prvi LGBT-osebam prijazen lokal Skrito – cafe lounge bar na Lentu, v Plesni dimenziji prirejajo dobro obiskan plesni tečaj za istospolne pare, Lingsium pa prek Facebooka že vabi k sooblikovanju letošnje Akcije strpnosti na  Grajskem trgu. Smo v Mariboru po ljudski vstaji priča tudi pravi rožnati revoluciji?

2013-03-23-16 16

Mitja Blažič

Foto: MKC Maribor

Written By
More from Uredništvo

Četrtkovi dialogi: Analni seks in analno zdravje

Ta četrtek vabljeni na predavanje proktologa dr. Boštjana Mlakarja, avtorja knjige Kratke...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja