Uganda ne želi slediti evropskemu boju za enakopravnost

Uganda 330

Uganda 330Uganda, ki spada v sam vrh najbolj homofobnih držav na svetu, opravičuje svoj zakon, po katerem je homoseksualnost v državi kazniva.

Po poročanju spletnega portala PinkNews posveti bork in borcev za človekove pravice z ugandskim predsednikom glede spornega zakona, ki prepoveduje homoseksualnost, niso prinesli pozitivnih učinkov. Predsednik Ugande Yoweri Museveri, ki je prepričan, da je homoseksualnost deviantno obnašanje, je obtožil evropske države, da promovirajo homoseksualnost in liberalnost na področju spolnosti.

Spomnimo naj, da so v Ugandi za homoseksualnost predvidene tudi dosmrtne zaporne kazni, ki pa po mnenju prve dame Janet Museveni, niso v tolikšni meri uperjene proti homoseksualcem, saj ni zagrožene smrtne kazni, ampak se želi s tem zakonom homoseksualcem zgolj sporočati, da tam  niso zaželjeni.

Tudi članica uganskega parlamenta, Alice Alaso podpira tovrstno prepričanje. Po njenem mnenju, so jim “Zahodnjaki” že tako ali tako vsilili preveč svojih slabih navad, homoseksualnosti v Ugandi pa ne bodo dovolili, saj jo, po njenih besedah, prepoveduje Biblija.

V tej tragikomični situaciji je najbolj zanimivo odklanjanje “zahodne svobodomiselnosti,” saj je nenazadnje tudi Biblija, na katero se sklicujejo ugandski politiki, do njih prišla prek evropskih in ameriških misijonarjev.

Urška Balažic

Vir:
Pink News (2013) Wife of Uganda’s president denies Anti-Homosexuality Bill is designed for persecuting gays >>>

Written By
More from Uredništvo

Istospolni registrirani partnerji in partnerke upravičeni do vdovske pokojnine

Pred jutrišnjo parado ponosa tale spodbudna novica. Novi Zakon o pokojninskem in...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja