Caitlyn Jenner o porokah istospolnih parov

caitlyn-jenner-ellen-degeneres

Znana voditeljica pogovornih oddaj v ZDA in razkrita lezbijka Ellen DeGeneres je v intervjuju s Caitlyn Jenner, transspolno žensko in zvezdnico resničnostnega šova Keeping Up with the Kardashians, izvedela, kakšno je bilo mnenje slednje o porokah istospolnih parov pred postopkom potrditve spola in kakšno je sedaj.

Jenner je priznala, da jim je v preteklosti nasprotovala, ker je, kot je dejala sama, tradicionalistika in ker je zakonska zveza nekaj, kar povezuje moškega in žensko. Z leti se je njeno mnenje spremenilo in sedaj odobrava poroke istospolnih parov, kar je pojasnila z besedami: »Če vam je beseda zakon res tako pomembna, kdo sem potem jaz, da vam branim srečo?«

Glede na to da je Jenner republikanka, ti pa nasprotujejo pravicam transspolnih oseb, z njihove strani ni bilo podpore v času procesa potrditve spola, kot je tudi ni sedaj, in večina republikank_cev se izogiba pogovorom o Jenner in transspolnosti.

Sicer pa Jenner kot bela transspolna ženska iz višjega razreda v ZDA, ki je poleg tega še zvezdnica resničnostnega šova, uživa v privilegijih, ki so nedostopni nebelim transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam. Te so mnogokrat prisiljene v seksualno delo, ker si edino tako lahko zagotovijo denar za preživetje ali hormonsko terapijo, sedijo za zapahi, so emigrantke_i, ki si želijo v ZDA v želji po lepši prihodnosti.

Jenner tako lahko brez težav v intervjuju z Ellen pove, da še vedno uživa v svojih hobijih, kot je igranje golfa, Ellen pa jo transfobno vpraša, ali uporablja moške ali ženske zamahe in pristope.

Viri:
Tags from the story
Written By
More from Martin Gramc

Čigavi in kakšni boji?

Miha Lobnik je bil nedavno izvoljen za Zagovornika načela enakosti Republike Slovenije....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja