Caitlyn Jenner o porokah istospolnih parov

caitlyn-jenner-ellen-degeneres

Znana voditeljica pogovornih oddaj v ZDA in razkrita lezbijka Ellen DeGeneres je v intervjuju s Caitlyn Jenner, transspolno žensko in zvezdnico resničnostnega šova Keeping Up with the Kardashians, izvedela, kakšno je bilo mnenje slednje o porokah istospolnih parov pred postopkom potrditve spola in kakšno je sedaj.

Jenner je priznala, da jim je v preteklosti nasprotovala, ker je, kot je dejala sama, tradicionalistika in ker je zakonska zveza nekaj, kar povezuje moškega in žensko. Z leti se je njeno mnenje spremenilo in sedaj odobrava poroke istospolnih parov, kar je pojasnila z besedami: »Če vam je beseda zakon res tako pomembna, kdo sem potem jaz, da vam branim srečo?«

Glede na to da je Jenner republikanka, ti pa nasprotujejo pravicam transspolnih oseb, z njihove strani ni bilo podpore v času procesa potrditve spola, kot je tudi ni sedaj, in večina republikank_cev se izogiba pogovorom o Jenner in transspolnosti.

Sicer pa Jenner kot bela transspolna ženska iz višjega razreda v ZDA, ki je poleg tega še zvezdnica resničnostnega šova, uživa v privilegijih, ki so nedostopni nebelim transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam. Te so mnogokrat prisiljene v seksualno delo, ker si edino tako lahko zagotovijo denar za preživetje ali hormonsko terapijo, sedijo za zapahi, so emigrantke_i, ki si želijo v ZDA v želji po lepši prihodnosti.

Jenner tako lahko brez težav v intervjuju z Ellen pove, da še vedno uživa v svojih hobijih, kot je igranje golfa, Ellen pa jo transfobno vpraša, ali uporablja moške ali ženske zamahe in pristope.

Viri:
Tags from the story
Written By
More from Martin Gramc

Bodi moje telo – fašistoidno

Moj  odnos do lastnega telesa ni bil nikoli enostaven ali sprejemajoč in...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja