Drugi klozet: Nasilje v gejevskih in lezbičnih razmerjih

moment1
moment1

Foto: Petra Jeršin

PREDAVANJE JE ZARADI BOLEZNI ODPOVEDANO.

Vabimo vas na predavanje Mateje Merkandel z naslovom Drugi klozet: Nasilje v gejevskih in lezbičnih partnerskih razmerjih, ki bo v sredo, 4. aprila ob 18. uri na Društvu za nenasilno komunikacijo (Miklošičeva 38, Ljubljana).

“Nasilje v gejevskih in  lezbičnih partnerskih razmerjih obstaja, čeprav se tej temi posveča le malo pozornosti. Prevladujoča družbena klima že tako ali tako ni naklonjena izpostavljanju tega področja, vpliv homofobije in z njo povezanih mehanizmov pa vzpostavlja samo še dodatni molk o tem vprašanju in tako tvori sekundarni klozet, iz katerega je potrebno šele prilesti. Še več: molk se kaj hitro lahko prelevi v tiho, vendar jasno sporočilo, da nasilje dopuščamo in se z njim strinjamo. Še posebej, če je pojavnost nasilja v istospolnih partnerskih zvezah moč zlorabiti v politične namene.” *

O vsem tem bomo govorili z Matejo Merkandel, ki je lani na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani diplomirala na temo nasilja v LGBT intimnih partnerskih razmerjih.

Vabljene in vabljeni!

Predavanje organiza Društvo informacijski center Legebitra.

logo_legebitra

 

 

 

 

____________________________________________________

* Merkandel, Mateja. “Drugi klozet: Nasilje v gejevskih in lezbičnih partnerskih razmerjih.” Narobe, številka 20 (december 2011): 24-25.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja