DZak ne omogoča kupovanja/prodaje otrok

logo_kljuc

logo_kljucDruštvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi je včeraj objavil izjavo za javnost, v kateri zavajanja nasprotnikov družinskega zakonika o možnosti kupovanja in prodajanja otrok označi za popolnoma nesprejemljive. Izjavo objavljamo v celoti.

“V kampanji proti družinskemu zakoniku smo zasledili enega izmed razlogov, s katerim pobudniki prepričujejo ljudi, naj glasujejo proti. Navajajo, da družinski zakonik spodbuja trgovino z otroki, kar je popolna neresnica in zavajanje.

V predlogu družinskega zakonika se ne ponuja možnosti, da bi istospolni partnerji lahko kupili otroka. To je laž in čista manipulacija, ki jo obžalujemo, saj se že več kot deset let trudimo, da bi o tem, kaj trgovina z ljudmi je, kako se odraža v družbi in kako se ljudje lahko ujamejo v njene pasti, ozaveščali tako rizično populacijo, širšo laično kot tudi strokovno javnost.

Nezakonite posvojitve in kupovanje ter prodaja otrok so ena izmed oblik trgovine z ljudmi, vendar pa je to kaznivo dejanje regulirano v kazenski zakonodaji. Novi družinski zakonik možnosti kupovanja otrok niti ne omogoča, niti ne spodbuja, saj ureja zgolj stanje otrok, katerih eden od staršev je biološki starš otroka, drugi pa je njegov istospolni partner/partnerka.

V društvu Ključ – centru za boj proti trgovini z ljudmi tako menimo, da je zavajanje nasprotnikov družinskega zakonika popolnoma nesprejemljivo, saj v namene lastne kampanje manipulirajo s področjem, o katerem očitno niso dovolj osveščeni.

Zato jih vljudno vabimo na enega izmed naših izobraževanj, na katerem bodo deležni temeljitega učenja o tem, kaj trgovina z ljudmi je, to pa jim bo med drugim pomagalo, da se bodo znebili neosnovanega strahu, ki ga neodgovorno širijo med volivce/volivke. Družinski zakonik zagotovo ni ena izmed pasti trgovine z ljudmi.”

Katjuša Popović, vodja

Društvo Ključ >>>

Written By
More from Uredništvo

Zadnja …

 Zmagovalke trinajste Rozavizije v K4, ki se je odvrtela 25. marca, so...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja