Še ena manifestacija orkestriranega sovraštva?

druzine

druzineJutri bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekala manifestacija »Dan družine«, ki jo v protest proti novemu Družinskemu zakoniku pripravlja civilna pobuda. Ni povsem jasno, kdo je organizator shoda, saj na njihovi spletni strani le ohlapno piše, da je organizator srečanja civilna družba – družine, različne skupine, gibanja in skupnosti, ob sodelovanju vseh, ki so jim otrokove pravice primarno vodilo in jim ni vseeno za usodo družine in s tem slovenskega naroda. Bolj povedna je informacija, da bo celotno prireditev prenašal Radio Ognjišče. In če jim je res toliko do slovenskega naroda, zakaj potem na spletni strani operirajo z izrazom »Family Day« (medtem ko preostale informacije niso prevedene v angleščino – torej niso namenjene tujim družinam)? Celo v njihovem elektronskem naslovu je izraz »family day«.

Bojimo se, da bo jutrišnji Dan družin še en primer orkestriranega izražanja sovraštva do določenih staršev in njihovih otrok v Sloveniji, kot se je to zgodilo v primeru predstavitve novega Družinskega zakonika v parlamentu. Če jim je všeč ali ne, dejstvo je, da v Sloveniji po konservativnih ocenah več kot 100 otrok že živi v istospolnih družinah in nobenega razloga ni, da tem otrokom ne bi priznali vseh pravic, ki jih uživajo otroci v drugih družinah. Če so jim otrokove pravice primarno vodilo, zakaj se ne zavzemajo za pravice teh stotih in več otrok?

Pobudniki shoda trmasto uporabljajo izraz družina v ednini (in si s tem prav tako trmasto zatiskajo oči pred dejstvom, da otroci živijo v različnih družinah), medtem ko je na drugi strani nastala bolj vključujoča pobuda »Za vse družine«. Ta v ospredje postavlja otroka in njegovo dobrobit, ne pa formo družino. Pridružite se jim na Facebooku na tem naslovu.

Written By
More from Uredništvo

Pop nation – 16. 5. 2014

PETEK 16.5.2014 ob 23:00 To noč posvečamo vsem, ki se borite za...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja