Družinski zakonik

Pepel

Za Družinskim zakonikom je ostal pepel, kup smrdečega dreka in nekaj feniksov, ki pomenijo luč na koncu tunela. Je pa res, da smo tudi to luč ugasnili. Varčevalni ukrepi pa to.

1.

Končno odkrita resnica, prvi del.

anej_300

Enej Sam: »Družinski zakonik pomeni poskus spremembe sončnega tira.«

2.

Končno odkrita resnica, drugi del (post-festum).

pizama_300

Boštjan Gorenc – Pižama na Twitterju: »Očitno sem zastonj zakupil domeni otrocinaprodaj.si in kupideco.si. Še en neuspešen startup …« (Karikatura: Mladina, 30. marec 2012).

3.

Stop in the name of love!

stop_300

Vesna zgubi živce, ker jo Miha ves čas moti: »Utihnite, zato ker ves čas motite. […] Prosim za podaljšanje. To on ves čas dela!« Najbolj dramatičen trenutek najbolj bedastega televizijskega soočenja ever. (Trikrat po 45 sekund press)

4.

Proti, majke mi. Tema.

tema_300

Anketa med študenti pred FDV.

Alen: Čaki, Družinski zakonik, kaj je to? To je uno … isti pač da majo …
Novinar: Tudi to, ja, tudi to.
Alen: Pa dobr, to je tema, no, majke mi, no, mislim. Ah, kje no, ne more to. […] Sploh si ne morem predstavljat, kako eden žvi iz dvema fotroma, mislim, tema, majke mi.

5.

Triumf zmage, prvi del.

kolaz_300

Ana in Nina: lezbična trilogija. (1) Lezbijki odnašata smeti za hitrejše odpravljanje patološkosti po nasvetu dr. Vesne V. Godina; (2) Lezbijki kupujeta otroka oziroma ga želita rezervirati za čas po 25. marcu; (3) Lezbijki gresta na referendum.

6.

Triumf zmage, drugi del.

kolaz_2_300

Satiriki ob podelitvi viktorjev, predvsem Slon in Sadež, ki sta v arhivu RTV našla film Gaylieni: »Od producentov filma ‘Napad samskih žensk z biomedicinsko pomočjo’ in ‘Lezboni planeta 69’ prihaja v slovenske kinematografe ‘Gaylieni: Napadalci iz druge gejlaksije’. Prišli so po vaše otroke in vaše službe. Njihove navade so nerazumljive in sprijene. Držijo se za roke! Spremljajte v grozi, kako s pomočjo strašne Gayzille rušijo vse, kar je dobro in normalno v naših mestih. In tudi minarete! Vendar pozor, da tudi sami ne postanete eden izmed njih. Gaylieni, kmalu v vašem kinu. In če ne boste storili, kar je prav, tudi v vašem domu!«

7.

Triumf predavanja.

karmen_300

Dr. Karmen Šterk: »Družina ima z naravo skupnega le to, da gre tja včasih na sprehod.«

8.

Metina lista, popoprana.

meta_300

Deset nepreslišanih izjav o družinskem zakoniku. (Glej: metinalista.si)

Marijan Pojbič (SDS): »Če je analni seks naravna zgodba, mi odtrgajte glavo, odrežite glavo.«

Metina lista: Pred dnevi so v bližini Pesnice našli zeljno glavo, ki je skakljala naokoli in se drla: »Na drobno me sesekljajte in postrezite z bučnim oljem, takšna sem najboljša. Ne pustim pa, da bi me po obedu analno izločili iz sistema. To ni naravno. To je govno!«

Vesna Vilčnik (Civilna iniciativa): »Ko je mene moj sin vprašal: ‘Mami, kako sem se jaz rodil?’ Jaz sem mu povedala tako kot je bilo, lejte, meni so zdravniki rekli, da ne bom mogla zanosit. Moj otrok se je rodil po čudežu in sem rekla: ‘Lej, po čudežu si se rodil’.«

Metina lista: Odkar so v znani ginekološki kliniki zaposlili čednega stažista Davida Čudeža, se je število oploditev povečalo za trikratno. Sliši se, da pacientke, zardele v obraz, po pregledu vzdihujejo: Čudež je bil.

9.

Vic iz šolskih klopi.

sala_300

Zabeleženo po resničnih dogodkih.

10.

Resnica boli, jebiga.

Slovenske_300

(Slovenske novice, 22. marec 2012. Alijana Primožič).

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Pravno priznanje spola: MNZ umaknil sporni dopis

Iz Društva informacijski center Legebitra in Zavoda TransAkcija sporočajo, da je Ministrstvo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja