Foto krožek O-kvir: tehnika in nastavitve

foto krozek - 15. 12. 2014

foto krozek - 15. 12. 2014ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) predstavlja in vabi na brezplačni fotografski krožek, ki bo potekal od oktobra 2014 do junija 2015 v Klubu Tiffany.

Na drugem srečanju smo govorili o popotni – počitniški fotografiji in vsem izzivom, ki sodijo zraven: kakšno opremo potrebujem, kaj fotografirati, kako fotografirati, kdaj fotografirat, kako izbrati fotografije in kako jih prikazati ter arhivirati.

foto krozek 1

Naše naslednje srečanje, 15. decembra ob 19:00, bo posvečeno tehniki fotografiranja in spoznavanju nastavitev vaših fotoaparatov. Kaj je zaslonka in kaj pomeni če jo odpremo ali zapremo. Kakšne so funkcije daljših osvetlitev in kdaj nam pridejo prav kratke. A –aperture priority, S – shutter speed priority, M – manual in druge nastavitve. Globinska ostrina. Spoznale se boste s tehniko Light painting.

Zaželeno je, da prinesete s seboj vaše fotoaparate, tako boste lahko vse preizkusile. Prav tako pa tudi baterijske svetilke. Zakaj? Pridite in boste videle_i.

foto krozek 2

Avtor: Dave Black

Srečanja so enkrat mesečno, vsak drugi ponedeljek v mesecu od 19:00 do 21:00.

V foto krožek vas vabimo vse, ki bi želeli/e izvedeti kaj več o tehnični in vsebinski plati fotografije. Na urah foto krožka boste spoznavali/e priročne in zanimive tehnike fotografiranja kot so fotografiranje nočnega zvezdnega neba, panoramski posnetki (360°), večkratni posnetki, ustvarjalna uporaba bliskavice in podobno.  Obravnavali bomo portret, krajino in reportažno fotografijo. Srečanja so namenjena tudi diskusijam in komentiranju fotografij. Predavateljica vam bo na razpolago pri vseh fotografskih dilemah in vprašanjih.

Foto krožek vodi fotografinja Jasna Klančišar. Več o njenem delu na: www.jasnaklancisar.net in http://fotouk.wordpress.com

Vse dodatne informacije in prijava na: Fotouk.delavnica@gmail.com

Tečaj omogočata ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

Written By
More from Uredništvo

Zlate Tifanije podeljene

Ob 20. obletnici AKC Metelkova in delovanja homo-klubov, se je klub Tiffany...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja