Vabljeni k sodelovanju na natečaju za kratek dokumentarni film o strpnosti

svecka

sveckaVerjamemo, da mladi znajo združiti zabavno elektroniko, ustvarjalnost in kritično mišljenje, zato vas vabimo, da se pridružite natečaju za kratek dokumentarni film o strpnosti. Namen natečaja je povečati osveščenost mladih o človekovih pravicah, kot so zapisane v Splošni deklaraciji človekovih pravic, ter jih spodbuditi, da o kršitvah razmišljajo tudi z osebne oz. lokalne perspektive. V tokratnem natečaju je poudarek na strpnosti, torej pozitivnih primerih oz. idejah, kako prispevati k odpravi diskriminacije in spoštovanju človekovih pravic. Mladi imajo tako priložnost, da svoja opažanja, izkušnje in ideje izrazijo ter se reševanja problematike lotijo skozi filmski jezik.

Ustvarjalci najboljših filmov po izboru strokovne žirije bodo priznanja in simbolične nagrade prejeli na zaključni prireditvi mednarodnega Festivala dokumentarnega filma, kjer Amnesty International Slovenije vsako leto podeli tudi nagrado za najboljši dokumentarni film na temo človekovih pravic. Festival prireja Cankarjev dom, tam bo tudi podelitev priznanj, in sicer 20. marca 2014.

Kratke dokumentarne filme nam lahko pošljete do vključno 28. februarja 2014 na Amnesty International Slovenije, Beethovnova ulica 7, 1000 Ljubljana (pripis: Natečaj – FDF), posnetku pa priložite izpolnjeno prijavnico.

Več na >>>

Written By
More from Uredništvo

Sestanka na Ministrstvu za delo in Ministrstvu za notranje zadeve

Anja Kopač Mrak Včeraj, 24. junija 2009, so se na Ministrstvu za...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja