Vabilo na mednarodno usposabljanje “Heart Puzzle”

heart puzzle

heart puzzleDruštvo informacijski center Legebitra v partnerstvu z 12 organizacijami iz 12 držav (Armenije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Italije, Izraela, Jordanije, Makedonije, Palestine, Portugalske, Srbije, Španije in Turčije) od 23. do 30. septembra 2013 v Hostlu Celica v Ljubljani organizira mednarodno usposabljanje z naslovom »Heart Puzzle«.

Usposabljanje bo ponujalo varni in kreativen prostor, v katerem bomo razpravljali o nenasilju, nediskriminaciji, sprejemanju, enakopravnosti in solidarnosti do lgbt-oseb v lokalnem, regionalnem, nacionalnem in evropskem kontekstu. Pri tem bomo uporabljali metode neformalnega učenja, ki poudarjajo aktivno participacijo, in metode kreativnega pisanja.

Posneli bomo še kratek film, ki naj bi služil kot orodje mladinskim delavkam in delavcem, prostovoljkam in prostovoljcem pri načrtovanju, organiziranju, izvedbi in evalvaciji podobnih mladinskih projektov. Oblikovali pa bomo tudi zbirko pesmi v različnih jezikih, ki jih bomo razporedili v obliko srca. Od tod tudi ime projekta – »Heart Puzzle« (»Sestavljanka v obliki srca«).   

K udeležbi ste vabljeni vse in vsi ne glede na spolno usmerjenost ali spolno identiteto. Pomembno je, da si želite pridobiti novih veščin, znanja in izkušenj v kreativnem okolju v sodelovanju z mladimi in malo manj mladimi iz različnih držav, kulturnih in jezikovnih okolij.

Za spanje in prehrano v Hostlu Celica je poskrbljeno. Prav tako za ves material, ki ga bomo potrebovali pri izvedbi programa usposabljanja.

Prijave (prijavnica v priponki) zbiramo do četrtka, 29. avgusta 2013, in sicer na eva.gracanin1@gmail.com, kamor lahko pišete tudi za dodatne informacije oz. nas pokličete na 01 430 51 44 (Eva Gračanin).

PRIJAVNICA >>>

EU flag progryia EN-01 Movit logoIzvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.
Vsebina publikacije (komunikacije) je izključna odgovornost avtorja in v nobene primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.  

Written By
More from Uredništvo

15o je ZA

Gibanje 15o, ki je začelo z veliko oktobrsko demonstracijo proti nasilju finančnega...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja