15o je ZA

15o

15o

Gibanje 15o, ki je začelo z veliko oktobrsko demonstracijo proti nasilju finančnega kapitalizma in kraji demokracije odpirati javne demokratične prostore upiranja, solidarnosti in gradnje družbene alternative, poziva vse državljane in državljanke, da se v nedeljo udeležijo referenduma o družinskem zakoniku in glasujejo ZA.

Z vzpostavljanjem novih javnih prostorov svobodnega združevanja in izražanja ter z direktnimi akcijami, s katerimi razkrivamo sistemsko korupcijo finančnega kapitalizma in vazalskega političnega razreda ter gradimo solidarnost med razlaščanimi, skušamo izboriti skupno blaginjo, ki bo vključevala vse in ki bo omogočila razcvet zatrte globalne generacije, ki proizvaja vso družbeno bogastvo, obenem pa je iz njega izključena. Vsak boj za enakopravnost in s tem za enakopraven dostop do blaginje razumemo kot skupen boj. V času napadov na blaginjo v obliki politik zategovanja pasov in privatizacije javnih storitev, ki jih narekujejo roparske finančne institucije in politični razred na nacionalni in evropski ravni, se povezujemo v mnogotere skupnosti, da bi zagotovili lastno preživetje in lastno svobodno reprodukcijo, ki jo razumemo kot svobodno reprodukcijo samoniklih, samodoločnih, avtonomnih in s tem svobodnih oblik življenja. Svoboda izražanja je svoboda oblik življenja in dosežemo ju z izvajanjem svobode združevanja, ki zagotavlja materialne pogoje za svobodno življenje. Identitetni boji, ki zahtevajo svobodo izražanja in enakopravnost, so socialni boji in obratno.

Ostro obsojamo konzervativne politične sile, ki skušajo enega redkih institutov direktne demokracije, torej referendum, pretvoriti v orodje tiranije večine nad manjšino. In to že tretjič v zadnjih petnajstih letih. Dobro pomnimo, kako so že dvakrat pretvorili referendum v napad drhali, najprej na samske ženske, nato na izbrisane. To jim je uspelo, ker širijo strah in nevednost. Zato, ker so najnizkotnejši lakaji razlaščevalskih finančnih in kapitalističnih oligarhij. Iz 15o ob tem sporočamo, da se strah in nevednost, ki sta jim omogočala zlorabo ideje neposredne demokracije, umikata. Neposredna demokracija, kot kažejo primeri revolucionarno demokratičnih gibanj ogorčenih povsod po Evropi, arabske vstaje, gibanje Occupy v ZDA, ni več sredstvo manipuliranja in tiranije večine nad manjšinami, ampak je množična aktivna participacija zatiranih in zatrtih, ki vodi k svobodnemu izražanju vrline, k deblokiranju stremljenja generacije, k rasti moči delovanja in življenja, h gradnji odprtih in vključujočih oblik blaginje. Naša prihodnost se začne s porazom skorumpirane imaginacije, ki sloni na strahu in na praznoverju, s porazom skorumpiranega političnega razreda in skorumpiranih finančnih ter kapitalističnih oligarhij.

Gibanje osvobajanja se je šele začelo. 12. in 15. maja bomo preplavili evropske in svetovne ulice ter trge. Med 17. in 19. majem pa bomo udarili v samem centru evropske finančne diktature, v Frankfurtu. In ob tem bomo odločno pink in queer.

Spletna stra 15o >>>

Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja