Fotoreportaža s svetovne konference o aidsu na Dunaju

d1

Včeraj se je zaključila svetovna konferenca o aidsu na Dunaju, ki smo jo na Narobe blogu podrobno spremljali. Ob koncu objavljamo fotoreportažo o utripu s konference, ki jo je pripravil Narobe-dopisnik Mitja Blažič.

d1

Jutranje poldrugo uro dolge plenarne seje so privabile več tistoč delegatk in delegatov. Med drugim so na konferenci govorili Bill Clinton (na sliki), Bill Gates in pevka Annie Lennox.

d2

Plenarni seji je sledilo po okrog 30 vzporedno potekajočih sej, simpozijev, predavanj …

d3

Okrog 2000 novinark in novinarjev iz več kot 100 držav je pozorno spremljalo svetovno konferenco. Od slovenskih medijev smo dan pred otvoritvijo konference opazili samo ekipo Studia City, čeprav je konferenca potekala najbližje Sloveniji dosedaj in še dolgo ne bo tako blizu. Sramota.

d4

Mesto razkazovanja razkošja in moči farmacevtske industrije in premožnih držav. Ob dejstvu, da milijoni HIV pozitivnih nimajo dostopa do zdravljenja zaradi visokih cen zdravil, se človeku ob obisku tega paviljona naredi cmok v grlu.

d6

Delegatke in delegati, ki svojega dela niso predstavili na plenarni in preostalih sejah, na delavnicah ali v Globalni vasi, so svoje dosežke razstavili v dvorani s plakati.

d5

Skromne stojnice, a veliko človekoljubja! Takšna je bila Globalna vas.

Za Narobe blog (tekst in foto): Mitja Blažič
Written By
More from Uredništvo

Prvi makedonski pride leta 2013

Organizacija LGBT United Macedonia je včeraj na svojem profilu družbenega omrežja objavila...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja