Prvi makedonski pride leta 2013

LGBT_United_Macedonia

LGBT_United_MacedoniaOrganizacija LGBT United Macedonia je včeraj na svojem profilu družbenega omrežja objavila novico o oblikovanju skupine, ki bo odgovorna za organiziranje prve parade ponosa v Makedoniji leta 2013.

Odbor LGBT Uniteda je v sporočilu zapisal, da bodo v omenjeno skupino povabili vse relevantne organizacije in institucije, ki delujejo na področju človekovih pravic, se pravi različna veleposlaništva, nacionalne agencije, varuhinje/varuhe človekovih pravic, LGBT organizacije iz regije …

LGBT United Macedonia je prvo LGBT združenje v Makedoniji, ki je začelo delovati v prvih mesecih letošnjega leta. Združuje predvsem študentke in študente različnih etničnih pripadnosti, makedonske, albanske, srbske, turške … Njihovi cilji so: uveljavljenje zaščite človekovih pravic in boj proti diskriminacije na osnovi spolne usmerjenosti in spolne identitete. Uveljaviti želijo idejo, da so pravice LGBT oseb človekove pravice, lobirati z njih na državni ravni in promovirati zaščito zdravja LGBT oseb, ki vključuje tudi HIV/aids preventivo.

Še malo pa bomo z mavričnim avtobusom potovali od Vardara pa do Triglava.

Eva Gračanin

Profil LGBT United Macedonia >>>

Karla Horvat Crnogaj: Prvi makedonski Pride – 2013.! (Queer.hr) >>>

Marino Čajdo: LGBT United Macedonia: Pioniri borbe u Makedoniji (Queer.hr) >>>

Written By
More from Uredništvo

Izjava tedna

Skrbeti nas morajo vse pogostejši primeri nasilja in homofobije, ki se poskušajo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja