Uradni začetek kampanje “Za vse družine”

vsedruzine

vsedruzineDan pred “Dnevnom družine”, manifestacijo, ki je organizirana v protest proti novemu Družinskemu zakoniku, se uradno začenja tudi kampanja “Za vse družine. Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice.”

Objavljamo sporočilo za javnost omenjene kampanje:

V javni razpravi je novi predlog družinskega zakonika, ki v ospredje postavlja skrb za otroka in njegovo dobrobit. Družinski zakonik bo, ko bo sprejet, tudi otrokom v istospolnih družinah omogočal enako zaščito in enake pravice, kot otrokom v heteroseksualnih družinah. Po sprejetju bodo otroci v gejevskih, lezbičnih in transspolnih družinah končno lahko deležni skrbi in varstva obeh staršev, socialnega in biološkega. Družinski zakonik bo istospolnim parom podelil enake pravice, kot raznospolnim, s čemer bo izpolnjena tudi zahteva Ustavnega sodišča, ki je parlamentu naložilo odpravo neustavnosti 22. člena ZRIPS.

V podporo vladnim prizadevanjem za odpravo vseh institucionalnih oblik diskriminacije in za gradnjo države vseh državljank in državljanov, je nastala kampanja ZA VSE DRUŽINE! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice. Gre za kampanjo aktivnih državljank in državljanov, ki so jim pravice vseh otrok primarno vodilo  in jim ni vseeno za ustavno varovane človekove pravice in svoboščine vseh, ki živimo v Republiki Sloveniji.

Kampanja je nastala spontano, brez finančnih sredstev, brez velikih institucij v ozadju, nastala je kot inkluzivna državljanska pobuda spoštovanja vseh. Temelji na sodobnih brezplačnih medijih in prostovoljstvu, predvsem pa močnemu prepričanju, da boja za pravice vseh otrok, za človekove pravice dolgoročno ni mogoče izgubiti.

http://www.facebook.com/group.php?gid=266527430219

Na Facebooku se je kampanji ZA VSE DRUŽINE! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice. v manj kot mesecu pridružilo 4.000 ljudi, ki prav zdaj pošiljajo fotografije svojih raznolikih družin za izdelavo plakata kampanje.  Počasi se bodo začele tudi ostale aktivnosti.

Že v ponedeljek, 26. oktobra 2009, ob 19.30 v Caffe Open (Hrenova 19, Ljubljana) se lahko udeležite okrogle mize Otrokove pravice vsem otrokom! Na njej bo v. d. direktorica Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve mag. Ana Vodičar podrobneje prestavila novosti družinske zakonodaje, sledil bo odprt pogovor z ustavnim pravnikom, specialistom za človekove pravice dr. Andražem Terškom, s predstavniki in predstavnicami istospolnih družin in LGBT nevladnih organizacij in z ostalo zainteresirano javnostjo.

Kampanjo Za vse družine! bomo v kratkem podrobno predstavili na novinarski konferenci. Novice o njej pa bo moč slediti na www.narobe.si.

Pridružite se pozitivni kampanji  ZA VSE DRUŽINE! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice.

Mitja Blažič, Pobudnik kampanje Za vse družine! in pobudnik za presojo ustavnosti ZRIPS.

e-mai: za.vse.druzine@gmail.com

 

Written By
More from Uredništvo

Novice od tam 9

San Remo poje: »Luca je bil gej!« Če je lani drugouvrščena na...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja