Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 10.2.2016

unnamed copy copy copy

Delavnica trash pisanja

unnamed copy copy copy

Lezbično-feministična univerza vas

v četrtek, 11. februarja 2016, ob 19.00 uri vabi v klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q)
na delavnico trash pisanja, ki bo potekala po načelu nadrealistične metode Exquisite corpse.

Tokrat se bomo odzvale na zadnja dogajanja v družbi, kot so retradicionalizacija in homofobija, na pojav mizoginih grafitov na zidovih naših ulic in skozi skupinsko pisanje izrazile upor proti patriarhatu. Zapisale bomo pankrtske zgodbe z lezbično tematiko, feministične slogane in mogoče tudi kako himno svobodi in enakosti.

V glasbeni poslušalnici bomo tokrat prisluhnile legendarni lezbični blues glasbenici Alberti Hunter.
 

Vabljene_i!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za LGBTQ osebe, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

 

POP NATION

unnamed copy copy copy

POP NATION je sproščena in priljubljena petkova zabava, kjer smo LGBT osebe lahko to kar smo. Svobodni in sproščeni ljudje, ki se zabavajo pod ponosno mavrično zastavo!

Zato se nam pridruži v petek tudi ti! Glasbo bo vrtel DJ Zois.

Sing it! Dance it! Love it!
Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.

▲ POP NATION ▲ 12.2.2016 ▲

▲ DJ Zois ▲

____________________

Kulturni center Q
Škuc

KAVARNIŠKI VEČER

unnamed 1 copy copy

 

Članici dueta Isometric sta v svojem življenju potegnili že več vzporednic; večkrat sta priložnostno sodelovali kot duet, obe pa sta bivši članici skupine The Pyramids in študentki arhitekture. Obeta se nam čudovit večer ob zaključku izpitnega obdobja.
Vanesa (vokal) in Ana (kitara) sta začeli z akustičnim projektom, ki se dotika več glasbenih zvrsti med popom, soulom, rnb-jem ter jazzom in ga bosta predstavili na kavarniškem večeru.

Vabljene_i!

____________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo.Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo. Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vse_i, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Written By
More from Uredništvo

Narobe 20 meni

PDF verzija >>> [za ogled potrebuješ brezplačni Adobe Reader] __________________________________________ SPLETNA verzija...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja