Okrogla miza: “Vam je že potekla registracija?”

all-rights-for-all 330

all-rights-for-all 330Se vam zdi samoumevno, da ste v primeru brezposelnosti zavarovani po vaši partnerki? Se vam zdi samoumevno, da vam zakonodaja omogoča, da si vzamete bolniško za negovanje bolnega partnerja? Se vam zdi samoumevno, da vas pri odločanju o prekinitvi partnerstva obe vpleteni osebi odločata o tem koraku?

Vas zanima, kakšne so razlike med pravicami oseb, ki so želijo ustvariti življenjsko skupnost z osebo nasprotnega spola in med pravicami oseb, ki si želijo ustvariti življenjsko skupnost z osebo istega spola?  

Vabimo vas, da se nam pridružite na okrogli mizi, kjer bomo skupaj s strokovnjakinjami doc. dr. Marjeto Mencin-Čeplak, doc. dr. Barbaro Rajgelj in izr. prof. dr. Alenko Švab kritično analizirali razlike ZRIPS-a (Zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti) in ZZZDR-ja (Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih).

Okrogla miza bo v četrtek, 16. 5. 2013 od 18. do 20. ure v Hostlu Celica (Metelkova ulica 8, 1000 Ljubljana).

Dogodek organizira Društvo informacijski center Legebitra ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji in transfobiji, ki ga obeležujemo 17. maja.

VABLJENE in VABLJENI!

Written By
More from Uredništvo

Drugačnosti se ne smeš sramovati

PODTEMA Foto: Rubright, nerdcoregirl, butwait, arimoore Kaja in Samo Volker sta nekaj...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja