Literarni večer s Kevinom Sessumsom

Kevin S

Kevin SDruštvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani ob tednu Parade ponosa 2013 vabi na literarni večer s Kevinom Sessumsom, v torek, 11. junija 2013, ob 20.30 v prostorih Legebitre na Trubarjevi 76a v Ljubljani.

Na srečanju bomo poslušali odlomke njegovega literanega ustvarjanja in v pogovoru z avtorjem iskali vzporednice med odraščanjem v vse bolj konservativni Sloveniji z odraščanjem na tradicionalno konservativnem ameriškem jugu.

Ameriški pisatelj in novinar, urednik in igralec Kevin Sessums (1956) je svoj literarni preboj naredil s prvencem Mississippi Sissy (2007), v katerem opisuje odraščanje mladega geja na konservativnem ameriškem jugu, v Forestu, v Missisipiju. Za knjigo je leta 2007 prejel literarno nagrado Lambda za najboljši moške memoar, avtobiografsko zgodbo pa je kasneje izdal tudi v obliki zvočne knjige. Tik pred izidom je še nadaljevanje zgodbe z naslovom I left it on the mountain. Med drugim je bil Sessums (so)urednik revij Interview, Vaniy Fair, Allure in Parade, njegovetekste pa so objavljali tudi v revijah Travel+Leisure, Elle, Out, Marie Claire in Playboy.

Vabljeni in vabljene!

Written By
More from Uredništvo

Izšla je nova, štiriindvajseta številka Narobe

V novi številki Narobe smo v ospredje postavili spletne zmenkarije. Kako pogosto...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja