Postani novinar_ka akcije Očistimo Slovenijo 2018

Društvo Ekologi brez meja bo 15. septembra tretjič in še zadnjič organiziralo čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2018. Poleg čiščenja divjih odlagališč in pobiranja odpadkov je cilj tokratne akcije predvsem sprememba družbene kulture, kar bi želele_i doseči tudi z informiranjem o problematiki onesnaževanja. Zadale_i so si ambiciozen cilj – priti v vsako gospodinjstvo! Verjamejo, da jim bo to uspelo, a le z vašo pomočjo, zato v svoje vrste vabijo piske_ce in poročevalke_ce.

V dneh do 15. septembra se bo odvijalo pestro dogajanje širom po Sloveniji, ki ne sme utoniti v pozabo.

Zavest, da je odpadkov preveč, da v naravo ne sodijo in da moramo poiskati boljše načine za ravnanje z njimi je vodilo tokratnega projekta, katerega aktivnosti bodo potekale v času do 15. septembra in tudi po njem,” namen akcije pojasnjuje vodja projekta, Urša Zgojznik.

Zato bodo vesele_i tudi prispevkov o aktualnih temah na temo zavržene hrane, pametne potrošnje in odpadkov na splošno. Poznate kakšno dobro prakso v vašem okolju? Ni problema, z veseljem jo bodo objavile_i na Portalu pozitivnih praks, da jo spoznajo tudi druge_i.

V novinarsko ekipo so toplo vabljene_i:

  • poročevalke_ci s terena, ki bodo pisale_e o dogodkih, povezanih z akcijo Očistimo Slovenijo 2018,
  • novinarke_ji, ki bodo pokrivale_eiaktualne tematike, povezane z odpadki in
  • vse, ki bi rade_i predstavile_i dobro prakso iz lokalnega okolja.

Ljubitelji_ce pisanja, ki bi želele_i sodelovati pri ozaveščanju družbe o pomenu zmanjšanja in preprečevanja nastajanja odpadkov, pišite na elektronski naslov 2018@ocistimo.si. Prav tako dobrodošle_i tiste_i, ki rade_i izdelujete video prispevke, rade_i rišete ali oblikujete.

Več informacij o tem, kako postaneš novinar_ka akcije Očistimo Slovenijo 2018 najdeš na povezavi: http://www.ocistimo.si/clanek/postani-novinar-akcije-ocistimo-slovenijo-2018

Vse_i ostale_i pa se vidimo 15. 9. 2018, ko bomo očistile_i Slovenijo še zadnjič in za vedno!

Written By
More from Uredništvo

Nostalgija nostalgije : RefleXenie

fotografska razstava Nade Žgank Otvoritev nocoj (5. 4. 2012) ob 20.30 v...
Read More