LGBT četrt v Beogradu?

BG

BG

Hrvaški portal Queer.hr poroča, da naj bi Beograd postal prva prestolnica v tem delu Evrope z LGBT četrtjo.

Junija bodo na ulici Kraljice Natalije odprli LGBT center, ki bi lahko kmalu prerasel v četrt posvečeno LGBT osebam. Z odprtjem tega centra bi okrog 100.000 GLBT oseb, kolikor naj bi jih po ocenah živelo v Beogradu, dobilo varen prostor, kjer se bodo lahko brezskrbno družili.

Vesna Zorić iz organizacije Egal, ki je ena od idejnih vodij tega projekta, je pojasnila, da se bo na prostoru, velikem 380 kvadratnih metrov nahajal LGBT hotel, klub za moške, športni center in drugi objekti namenjeni zbiranju in druženju GLBT oseb.

Center bo odprt za vse LGBT osebe, ki se bodo nahajale v Beogradu in bodo lahko v njem prenočile, dobile nasvete o GLBT prijaznih krajih v Beogradu, prav tako pa se bodo lahko izobrazile in informirale o LGBT skupnosti. Dobiček centra bo zbran v fundaciji, ki bo podpirala pripadnice in pripadnike skupnosti, zlasti revnejše in nadarjene, oziroma zdravstveno zaščito GLBT oseb. Prostori centra se bodo uporabljali za druženja, poslovne stike in druge aktivnosti skupnosti.

Začetniki in začetnice tega edinstvenega projekta so Egal, Bear zajednica (skupnost medotov) in Loud & Queer, na veliko presenečenje GLBT skupnosti, pa so jih podprli tudi srbski svingerji.

Bodoči beograjski LGBT center je obetaven projekt, ki bo nedvomno doprinesel k kvaliteti bivanja njihove dokaj številčne GLBT skupnosti, samo upamo pa lahko, da po odprtju ne bo prihajalo do napadov in nasprotovanj tako kot v primeru parade ponosa.

Urška Balažic

Foto: Mondo.rs

Vir:
Queer.hr >>>

Written By
More from Uredništvo

Recenzije: Plošča 1

  Scissor Sisters – Ta-Dah! Drugi album neukrotljivih Scissor Sisters (imenovanih po...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja