V Washingtonu na poti legalizacije istospolnih porok

800px-Flag_of_Washington

800px-Flag_of_WashingtonKongresniki v ameriški zvezni državi Washington so v sredo izglasovali zakon, ki legalizira poroke istospolnih partnerjev, poroča STA. Da bo lahko vstopil v veljavo, potrebuje zakon zdaj le še podpis guvernerke Christine Gregoire. Washington je tako na poti, da postane sedma ameriška zvezna država, kjer bodo dovoljene istospolne poroke.

Kot še pišejo pri STA je za zakon v predstavniškem domu kongresa te zvezne države na severozahodu ZDA včeraj glasovalo 55, proti pa 43 kongresnikov. Senat je zakon potrdil že pred tednom dni. Podpis guvernerke, ki zakon podpira, naj bi sledil prihodnji teden, morda prav na valentinovo, veljati pa naj bi začel enkrat junija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nov uspeh za zagovornike pravic homoseksualcev je prišel le dan po tem, ko je zvezno prizivno sodišče v torek kalifornijski zakon, ki poroke istospolnih partnerjev prepoveduje, razglasilo za neustaven.

Istospolne poroke so sicer v ZDA dovoljene v šestih zveznih državah: New York, Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont  in v prestolnici Washington DC, še letos pa se glasovanje o legalizaciji istospolnih porok obeta tudi v New Jerseyu in Maineu. Koraki v nasprotni smeri se medtem obetajo v Severni Karolini in Minnesoti, še poroča STA.

Na fotografiji zastava ameriške zvezne države Washington.

Written By
More from Uredništvo

Pojasnilo založbe Mladinska knjiga – zgodba »Očka«

Revija Cicban oz. založba Mladinska knjiga je v odziv na izjavo Mlade...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja