Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 10.2

ann

LFU – Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku I. in Laurie Anderson

ann

lezbično-feministična univerza
vas v torek, 10. februarja 2015 ob 19.00, vabi v Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) na
bralni krožek Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku I.

Na naslednjem ciklu dveh bralnih krožkov bomo obravnavale izbrane eseje lezbične feministke Adrienne Rich iz knjige O lažeh, skrivnostih in molku (Založba ŠKUC, Lambda, 2003, prevod: Suzana Tratnik). Na prvem krožku se bomo osredotočile na besedila, v katerih je izražena predvsem feministična perspektiva, naslednjič pa se bomo posvetile poglavjem z bolj izpostavljenim lezbičnim vidikom, čeprav se lezbičnost in feminizem v pisanju Adrienne Rich ves čas skorajda neločljivo prepletata.

Za prvič si preberite naslednje eseje: »Predgovor: o zgodovini, nepismenosti, pasivnosti, nasilju in ženski kulturi« (str. 5-23), »Antifeministka (1972)« (str. 63-76) in »Materinstvo: sodobna nevarnost in kvantni preskok (1987)« (str. 245-257).

V glasbeni poslušalnici pa se bo vrtela kultna ameriška umetnica, ki deluje tako na področju glasbene kot vizualne umetnosti, Laurie Anderson.

Več o dogodku na: https://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/2015/02/04/adrienne-rich-o-lazeh-skrivnostih-in-molku-i-in-laurie-anderson/

Krožek bo vodila dr. Alenka Spacal.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za ženske, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

 

Kavarniški večer vol. 29 z Ano Mihelić

mihelic

Končno smo dočakali novo sezono kavarniških večerov, ki jih bomo otvorili v slogu. Na odru se nam bo pridružila Ana Mihelić, ki je kavarniške večere popestrila že nekajkrat in vsakič požela veliko navdušenje. Po letu dni boste lahko ponovno prisluhnili njenim glasbenim priredbam in uživali ob zvokih kitare.

Tako kot zmeraj vas bomo seveda tudi tokrat razvajali tudi s toplim, dišečim čajem in dobro družbo, v duhu norčavega pustnega časa pa so na dogodek lepo vabljene tudi pustne maske. 🙂

Na Kavarniških večerih je vstop VEDNO PROST!

/ Klub Tiffany
/ ŠKUC
/ Društvo Appareo
/ Društvo Legebitra

Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

 

POP NATION

popnation332 copy

Petkova klasika in uvertura v sobotno karnevalsko noč z valentinovim pridihom. 🙂

Za izbor pop hitov bo poskrbel Dj Naj.

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Na petkovi zabavi vam ponujamo možnost anonimnega in brezplačnega testiranja na HIV, sifilis, hepatitis B in oralno gonorejo. Testiranje je namenjeno MSM populaciji.

Brezplačno testiranje vam omogočajo Društvo Legebitra, ŠKUC – Magnus in Klub Tiffany

____________________

 

MAŠKARADA METELKOVA v Klubu Tiffany

maskarada copy copy

Postavite na gled svojo čudovito masko… Tudi letos vas vabimo na glamurozen Tiffanyjev pustni karneval.

Zabavala vas bosta:
Dj Duki
Dj Protein

Najboljše maske bodo nagrajene, zato bodite drzni!

___________________

Skupna vstopnina za vstop v vse klube na Metelkovi: 10 €

Celoten izkupiček enotne metelkovske vstopnine Maškarade 2015 bo namenjen čiščenju in sanaciji kanalov, popravilu in čiščenju žlebov, kosovnim odvozom in za nekatere druge nujne infrastrukturne posege. “Maškarada Metelkova” je tako eden izmed prvih benefitov v nizu več načrtovanih, kjer bo šel celoten izkupiček od vstopnic za tekoča vzdrževanja in investicije na območju AKC Metelkova mesto.

Več o vse-metelkovskem programu na: https://www.facebook.com/events/380487568778419/

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

 

VABILO K SODELOVANJU V KLUBSKEM PROGRAMU!

 

poziv

 

 

 

 

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany

 

Vabi mlade LGBT posameznike_ce, ki si želijo pridobiti izkušnje na področju organiziranja in izvedbe kulturnih, mladinskih in klubskih dogodkov, da se pridružijo kolektivu kluba.

 

Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti, med njimi pa izstopajo programski sklopi:

 

Literarne prireditve, Kavarniški večeri, LFU, Kabaret Tiffany, večerni pogovori, Zlate Tifanije in različna programska sodelovanja z LGBT, mladinskimi in kulturnimi organizacijami.

 

Programski cilji kluba so ustvarjati varen prostor v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic.

 

Torej, če želiš soustvarjati program v LGBT skupnosti in imaš podobne cilje kot klub, nam piši na kulturnicenterq@gmail.com!

 

 

 

Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja