Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 18.3.2015

Rek

Literarni večer – Nejc Rek Neyo

Rek

 

Nejc_Rek_Prepovedano
četrtek | 19. marec 2015

19:00

Klub Tiffany vabi na literarni večer in pogovor z Nejcem Rekom, ki je lani presenetil slovensko javnost z izdajo knjižnega prvenca Prepovedano.

Avtor o sebi in knjigi pravi:

Življenje me je v mnogih pogledih zaznamovalo predvsem v zasebnem pogledu. Zato sem se pred dvema letoma odločil, da zapišem svoje pozitivne in prav tako negativne izkušnje v knjigo, z naslovom PREPOVEDANO – gej razkrinkal slovensko sceno, kjer sem brez dlake na jeziku opisal svoje izkušnje na slovenski gej sceni. Knjiga je izšla 15.10. 2014 pri založbi Alpemedia. Naj povem, da sem na svoj končni izdelek izjemno ponosen. Moj namen ni bil s knjigo požeti slavo in se z njo finančno okoristiti, sama knjiga ima globlji pomen. Z njo sem hotel v ljudeh zbuditi zavest, da tam zunaj obstaja svet, ki je drugačen od tistega, ki nas učijo naši starši, predniki. Priznam, da sem si želel soočiti s predsodki, ki pestijo našo družbo, saj vendarle živimo v 21. stoletju in ni prav, da se takšne stvari pometajo pod preprogo, kot da ne obstajajo in ostajajo še vedno tabu teme.

Na kratko o vsebini knjige:
Avtobiografija je razdeljena na več različnih osebnih zgodb, ki si sledijo v logičnem zaporedju. Na 255 knjižnih straneh prepletam tematike kot so prijateljstvo, seks, ljubezen, droge, alkohol, nestrpnost družbe do istospolno usmerjenih, odnos s starši, prostitucija, propadla ljubezenska razmerja, iskanje sanjskega partnerja in še mnogo drugih slovenskih “tabujev”. V njej nisem pozabil omeniti tudi tistih posameznikov, ki si še vedno ne priznajo, da so geji, s tem pa uničujejo samega sebe ter globoko v sebi trpijo.

Vabljeni k obisku in prijetnemu druženju ob prebiranju knjige Prepovedano v klub Tiffany.

Dogodek podpirajo Mestna občina Ljubljana, JAK in JSKD.

 

POP NATION

popnation20

Vabljeni, da se nam pragu pomladi, ko vse že razganja od toplih sapic, pridružite v klub Tiffany, kjer vam bo DJ Duki postregel z najboljšimi pop hiti.

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

BEARQUAKE

bearquaqe21

 

Po zimskemu spanju je ponovno čas za medvedje druženje. Naši spomladanski gosti bodo medvedi iz Trsta s katerim bomo skupaj zažurali dolgo v noč! 🙂

Vabljeni mladi in stari, skini in transe, medvedi pa mišičnjaki, biskvitki in geji, kosmati in pobriti, močnejši in pa suhci, ljubitelji ledra in motoristi – skratka vsi, ki bi se radi noro imeli.

DJ Topok (ITA)
Dj Star of Moldova (SLO)

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Vsi obiskovalci imajo z vstopnico zagotovljen 30% popust v savni GYMNASIVM
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

NAPOVEDUJEMO:

Kavarniški večer vol.32: Kabaret Tiffany

kavar26

četrtek | 26. marec 2015
Kavarniški večer bo tokrat poleg toplih napitkov in dobre družbe zaznamoval Kabaret!
In to ne katerikoli kabaret ampak Kabaret Tiffany!

Kabaret Tiffany je laboratorij kluba Tiffany v katerem različni ustvarjalci_ke razvijajo odrske točke. Tokrat bodo predstavili dela, ki so nastala na delavnicah zima / pomlad 2015. Z vami bodo bitja, ki so na plan prilezla za našim kvirovskim hrbtom in obeta se pravi mali karneval. Z vami bodo izgubljene zvezde, visoke umetnice, Crazy Diamond, Teči Sneži!, vedno bleščeča voditeljica Anna Toxxina in še in še!

Vrata: 20.00

Šov: 21.00

________________________________________________________________________________________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora LGBTQ ustvarjalkam_cem na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalce pripravljajo mladi.

Vabimo vse LGBTQ ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in ostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.

Projekt podpira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

 

 

AFTER PARTY Zlatih Tifanij

aftertiffaniji

Z velikim pompom napovedujemo 3. podelitev Zlatih Tifanij, nagrad za posebne dosežke na homo sceni v preteklem letu.

Vabljeni, da se nam pridružite na super zabavi, ki bo sledila po podelitvi Zlatih Tifanij, predvidoma ob 23. uri.

Poleg odlične zabave boste imeli to noč priložnost pokramljati in se poveseliti z nominiranci in dobitniki Zlatih Tifanij.

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Written By
More from Uredništvo

Prva lezbična škofinja na svetu

Pred dvema tednoma je Švedska luteranska cerkev omogočila cerkvene poroke istospolnim parom....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja