LFU – Študijski bralni krožek in glasbeni večer

califia

califiaLezbično-feministična univerza vas vabi v petek, 20.1.2012, od 19.00 naprej v ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany). – od 19.00 naprej – Študijski bralni krožek Lezbična spolnost.

Brale in pogovarjale se bomo o knjigi Pat Califia: Sapfin dotik – Knjiga o lezbični spolnosti, ki je v slovenskem prevodu izšla leta 2002. Preberite si vsaj prva tri poglavja (str. 15-82), ki govorijo o fantazijah, ženskih spolovilih, ciklusu spolnega odziva in spolnih tehnikah. Pogovarjale se bomo o naših telesih in naši seksualnosti ter tabujih in neizrečenih vprašanjih, ki vladajo tudi v lezbični skupnosti. Med pogovorom bomo s pomočjo video odlomkov, slik in pisanja dopolnile ter razširile naše poznavanje lezbične spolnosti.

Video odlomki bodo iz dokumentarcev:
The Truth about Lesbian Sex (2002)
The Clitoris – Forbiden Pleasure (2004)
Hearts Cracked Open – Tantra for Women Who Love Women (2004)
Mutantes – Punk Porn Feminism (2009)

kitaristkaOd 22.00 naprej – Glasbena poslušalnica – Heather Peace

Heather je angleška pop/rock glasbenica in igralka, ki smo jo lahko videle igrati v lezbični nadaljevanki Lip Service.  Poslušale bomo njene izvirne skladbe in priredbe, s katerimi je v lanskem letu nastopala na turneji po Veliki Britaniji.

Vabljene!
Dogodek podpira MOL – Urad za socialo in ŠKUC-Kulturni center Q.
Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim.

Vabljene tudi na skupinski ogled razstave ene najpomembnejših slovenskih grafičark in slikark Tince Stegovec (1927-), ki je zaradi svojega izjemnega opusa z mnogimi upodobitvami žensk izredno zanimiva tudi za feministično analizo.

Po razstavi grafik in risb nas bo vodila sama umetnica Tinca Stegovec. Dobimo se v nedeljo, 15.1.2012 ob 12.00, pred MGLC v Tivoliju. Info: http://www.mglc-lj.si/slo/index.htm

Written By
More from Uredništvo

Zadnja stran

  Jess Curtis/Gravity: Touched – Symptoms of being human (Dock 11, Berlin,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja