New Jersey, Bruce Springsteen, Avstrija in homo poroke

bruce

bruceTa teden je Pravni senatni odbor ameriške zvezne države New Jersey glasoval v podporo zakona, ki bi istospolnim parom omogočil poroke. O predlogu zakona mora glasovati še celotni Senat, ki naj bi o tem odločal v kratkem. Če bo zakon izglasovan, bo New Jersey osma ameriška država, ki je izglasovala tak zakon, čeprav so v dveh državah – Kaliforniji in Maine – zakon pozneje razveljavili na javnem referendumu.

V podporo homo porokam v New Jerseyju se je še pred glasovanjem oglasil pevec Bruce Springsteen, ki je med drugim posnel znamenito, z oskarjem nagrajeno skladbo »Streets of Philadelphia« za film o aidsu Philadelphia. Dejal je, da se zavzema za enake pravice istospolnih parov in da se popolnoma strinja s predlagateljem zakona guvernerjem Jonom Corzinejem.

Ta je namreč dejal, da je potrebno ta zakon razumeti kot vprašanje državljanskih pravic. »Gre preprosto za to, da slehernega državljana enako obravnavamo pred zakonom.« Springsteen je pozval vse, ki se strinjajo z enako obravnavo »naših gejevskih in lezbičnih bratov in sester«, naj se njihov glas sliši.

Medtem so se končno premaknile tudi stvari v sosednji Avstriji. Avstrijski parlament je na dan človekovih pravic, 10. decembra, potrdil zakon o registriranem partnerstvu za istospolne pare. Zakon ne podeljuje pravice do posvojitve in umetne oploditve, hkrati pa registracija ne bo potekala v dvoranah, kjer se sicer izvajajo poroke. Takšna rešitev pa nas spomni na nekaj smrdečega iz domačih logov, kajne?

Več:

Avstrijski parlament potrdil zakon o registraciji istospolnih parov >>>

Bruce Springsteen o homo porokah >>>

Written By
More from Uredništvo

Facebook podpira Družinski zakonik

Na spletnem omrežju Facebook je nastala skupina, ki podpira nov predlog Družinskega...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja