Obama izpolnjuje predvolilne obljube

amerika

amerikaAmeriška administracija Baraka Obame je v ponedeljek, 17. avgusta, podprla odpravo zveznega zakona o zaščiti družine DOMA (Defense of Marriage Act) iz leta 1996, ki ameriškim zveznim državam dovoljuje, da ne priznajo homoseksualnih porok, sklenjenih v drugih ameriških državah.

Tožbo proti ZDA sta vložila Arthur Smelt in Christopher Hammer (na sliki levo), ki federalni zakon spodbijata, ker onemogoča priznanje socialnega zavarovanja, davčnih olajšav in drugih pravic po partnerju.

»Menimo, da je DOMA diskriminatoren zakon,« je dejala predstavnica ameriške administracije Tracy Schmaler, »zato ga je potrebno ukiniti. Prepričani smo, da zakon ne ščiti nobenega vladnega interesa, povezanega s prokreacijo ali vzgojo otrok.«

S takim odzivom Obama izpolnjuje svoje predvolilne obljube, da bo spremenil Zakon o zaščiti družine in da bo odstranil politiko »ne sprašuj, ne govori«, ki gejem dovoljuje opravljanje vojaške službe, a jim hkrati zapoveduje, da o svoji spolni usmerjenosti v vojski ne govorijo.

Written By
More from Uredništvo

Predavanje za otroke o zdravljenju homoseksualnosti

V okviru Škofijskih dnevov mladih Zadihaj!, ki ga koprska škofija pripravlja za...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja