Družinski zakonik je sodoben zakon

kozuh-novak3-620jpg-430x228

kozuh-novak3-620jpg-430x228Gibanje ZA Družinski zakonik je na včerajšnji novinarski konferenci poudarilo, da je Družinski zakonik sodoben, evropski zakon, ki omogoča boljše urejanje življenjskih situacij. Nedeljski referendum je zato priložnost, da se ljudje s podporo zakoniku izrečejo za odprto, strpno in svobodno družbo.

Miha Lobnik, vodja koordinacije Gibanja ZA Družinski zakonik: “Gibanje ZA Družinski zakonik se širi in vsak dan dobiva nove člane, kar dokazuje, da je Družinski zakonik dober zakon in vreden podpore. Zato moramo v nedeljo iti na volišča in glasovati ZA!”

Nasprotniki Družinskega zakonika so v dvoletnih pogajanjih zatrjevali, da jih v zakoniku motijo le določbe, ki se navezujejo na istospolno usmerjene. A v zadnjih dveh tednih vsak dan izumljajo nove neresnice o Družinskem zakoniku z namenom zbujanja strahu pri ljudeh o temah, ki jih Družinski zakonik sploh ne ureja.

Doc. dr. Barbara Rajgelj, predavateljica na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani: “Količina laži, ki se o Družinskem zakoniku pojavljajo v zadnjih dveh tednih, postavlja pod vprašaj legitimnost referenduma kot instituta demokracije. Zato je podpora Družinskemu zakoniku tudi podpora demokraciji.”

Dr. Rajgljeva je strokovno in z argumenti utemeljila resnice o Družinskem zakoniku, in sicer v zvezi z nadomestnim materinstvom in trgovanjem z otroki, v zvezi s prisilnim cepljenjem otrok in odvzemom otrok v primeru alternativnih načinov prehranjevanja, v zvezi s preživninami ter v zvezi z nepriznavanjem statusa družine reorganiziranim družinam. Vse to so namerna zavajanja in neresnice, obrazložitve pripenjamo v priponki.

Dr. Mateja Kožuh Novak je kot strokovnjakinja na področju načrtovanja družine in kot osveščena upokojenka svoje vrstnike pozvala k udeležbi na nedeljskem referendumu in k podpori Družinskemu zakoniku:“Pozivam svoje sovrstnike, dedke in babice, naj premislijo, kakšno Slovenijo hočejo. Ali bo to zaprta, zatohla dežela, kjer se ne bomo upali pogovarjati o modernih oblikah življenja, ali dežela prijaznih ljudi, v kateri vam ne bo težko povedati sosedu, da je vaš vnuk istospolno usmerjen? Nikoli ne veste, kdaj bo prišla vnukinja in pripeljala s seboj svojo partnerico. Kaj boste storili? Ju boste odslovili? Verjamem, da je večini ljudi težko razumeti istospolno usmerjenost. Samo toleranco prosim, do vseh okoli sebe, zlasti pa do svojih vnukov, ki živijo v drugačnem svetu, kot smo mi. Omogočimo jih, da bodo živeli v deželi, ki bo spoštovala razlike. Vsak od nas se lahko nekega dne znajde v manjšini.”

Gibanje ZA Družinski zakonik v četrtek, 22. 3. 2012, ob 16.00 vabi na zaključno druženje, ki bo na izteku Čopove ulice na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Na fotografiji dr. Mateja Kožuh Novak.

Dejstva o Družinskem zakoniku >>>

Written By
More from Uredništvo

Prebijmo molk o temah LGBT v šolah

V sredo, 24. 1. 2018 je v Kopru potekal strokovni seminar z...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja