Izšla je dvanajsta številka Narobe

nova_stevilka

nova_stevilka»Dva tedna preden smo bili na Odmevih, je bila v medijih novica, da so nasprotniki proti Zakoniku zbrali 15.000 podpisov. Takrat mi je počilo. Usedla sem se za računalnik in na Facebook naložila vse naše družinske slike. Rekla sem si: zdaj pa je dosti!«

Tako sta Maja in Jerneja v intervjuju za novo številko revije Narobe opisovali okoliščine, ki so botrovale k temu, da sta se kot prva istospolna družina pri nas v medijih pojavili s sliko svoje družine. Istospolne družine in Družinski zakonik so osrednja tema tokratne številke Narobe. Med drugim smo se pogovarjali tudi s Kajo in Samom Volkerjem, ki sta nekaj časa odraščala v istospolni družini.

V novem Narobe preberite tudi veliki intervju z varuhinjo človekovih pravic Dr. Zdenko Čebašek Travnik in psihoanalitikom dr. Matjažem Lunačkom. Dvanajsta številka Narobe med drugim prinaša tudi pregled dogajanja na 25. gejevskem in lezbičnem filmskem festivalu, pogovor s Suzano Tratnik o njeni novi knjigi kratkih zgodb Dva svetova, klepet s hrvaškim novinarjem in aktivistom Markom Jurčićem, portret Alme Karlin in Christopherja Marlowa, reportažo s Folsom Street Faira v San Franciscu in še mnogo drugega.

Tiskano verzijo nove številke Narobe lahko dobite na običajnih mestih, v spletni, flash in pdf različici pa na naši spletni strani.

Dvanajsta številka Narobe >>>

Written By
More from Uredništvo

21. Festival Mesto žensk tokrat z osrednjo temo “Telo – moj teritorij”

Še dobra dva tedna do 21. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja