Oddali podpise in v zrak spustili bele golobe

pigon

pigonCivilna iniciativa za družino in pravice otrok je danes v državni zbor vložila nekaj več kot 42.000 podpisov za referendum o Družinskem zakoniku. Pred tem so pred Državnim zborom prebrali pesem Toneta Pavčka Starši in v zrak spustili deset belih golobov. (Ne, Giannija Rijavca ni bilo zraven.)

Državni zbor mora referendum razpisati v sedmih dneh po vložitvi zahteve. Najverjetneje bo referendum 11. marca, skupaj z županskimi volitvami.

Kampanja za vse družine je ob tem izdala naslednjo izjavo za javnost: Pri kampanji Za vse družine! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice smo junija lani podprli kompromisni Družinski zakonik v prepričanju, da je v dolgoročnem prizadevanju za skupno dobro včasih potrebno pustiti nekaj več časa tistim, ki na spremembe še niso pripravljeni. Žal nasprotniki zakonika ponujene roke niso bili pripravljeni sprejeti.

Tako smo zavoljo nasprotovanja nekaj členom zdaj pred nacionalnim referendumom, na katerem bomo odločali o celotnem paketu izboljšav družinske zakonodaje, ki je po 36 letih nujno potrebna in ki vsem otrokom v tej državi končno daje enake pravice. Obžalujemo, da bomo državljanke in državljani morali na referendum zgolj zato, ker nasprotniki zakonika otrokom, ki živijo v istospolnih družinah, nočejo priznati enakih možnosti, njihovim staršem pa zanikajo temeljno človeško dostojanstvo. Zgolj zaradi njihovih predsodkov bomo ob nekaj milijonov eurov, kolikor bo stal ta referendum, namesto da bi bil ta denar namenjen tistim, ki ga v teh časih res potrebujejo. Družinski zakonik postavlja v središče skrb za otroka in odpravlja zajeten delež državne diskriminacije istospolnih parov in družin. Po ocenah številnih strokovnjakov in strokovnjakinj je zakonik dober, zato smo prepričani, da ga je v korist vseh otrok, vseh družin in vseh partnerstev dobro podpreti.

Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja