Referendum bo – Iniciativa »prisiljena« vložiti podpise

Referendum

ReferendumPredlog za spremembo že sprejetega, a še ne uveljavljenega, Družinskega zakonika, ki ga je pred dnevi objavila Družinska pobuda, ni dobil zadostne podpore v državnem zboru. Iskanje še enega kompromisa so podprli v SDS, NSi in SLS, ki pa imajo manj kot polovico glasov v parlamentu. Predloga niso podprli v Pozitivni Sloveniji, SD-ju in Listi Gregorja Viranta.

Referendum, na katerem bomo odločali, ali naj v Državnem zboru sprejeti Družinski zakonik stopi tudi v veljavo, bo. Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, ki je že 6. januarja zbrala dovolj podpisov za razpis referenduma, jih mora vložiti do 11. februarja. Aleš Primc je ob zavrnitvi novega kompromisa izrazil obžalovanje, ker v politiki ni pripravljenosti za pogovor in da bodo zato “prisiljeni vložiti podpise za referendum”.

Tomaž Merše, predsednik Družinske pobude pa je dejal, da “isti ljudje, ki so še pred nekaj tedni referendum o družinskem zakoniku razglašali za kršitev človekovih pravic, opozarjali na nedopustnost odločanja večine o pravicah manjšine in na stroške referenduma, zdaj zavračajo že samo možnost pogovora za iskanje rešitev, s katerimi bi se referendumu lahko izognili, in celo pozivajo na referendum”.

Dober spin, ni kaj. Samo ne pozabit’, kdo je bil tisti, ki je prvi pognal mehanizem za razpis referenduma. Odrasle osebe naj bi bile sposobne sprejeti odgovornost za svoja dejanja in prelaganje krivde na drugega naj ne bi bilo družbeno zaželeno.

Kompromis kompromisa v izogib referendumu >>>

Odziv Svetlika na kompromis kompromisa >>>

Stališče Liste Gregorja Viranta do “kompromisa” >>>

Written By
More from Uredništvo

Zloraba pesnika

Nasprotniki Družinskega zakonika so danes ob vložitvi podpisov za referendum in patetičnem...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja