Organizacijski odbor Beograd Prajda pri predsedniku

Beograd_prajd_2012

Beograd_prajd_2012Včeraj so se sestali svetovalki srbskega predsednika Tomislava Nikolića in delegacija organizacijskega odbora Beograd Prajda 2012, poročata srbski tiskovni agenciji Beta in Tanjug. Strinjali so se, da morajo vse institucije v celoti spoštovati srbsko ustavo in da morajo v okviru svojih pristojnosti narediti o vse, da bo parada, ki bo od 30. septembra do 6. oktobra, potekala v najboljšem redu.

V sporočilu za javnost organizacijskega odbora so zapisali, da so na sestanku poudarili potrebo po čim boljšem informiranju javnosti o problemih, s katerimi se sooča LGBT skupnost v Srbiji. Udeleženke in udeleženci sestanka so se dogovorili, da sta Kabinet predsednika Srbije in organizacijski odbor odprta za nadaljevanje pogovorov. (Kar je pozitivno, če le ne bo ostalo le pri pogovorih. Res ne rabimo še ene nikoli dokončane zgodbe.)

Na isti dan je Gej lezbejski info centar (GLIC) predsedniku Nikoliću poslal prošnjo za sestanek z aktivisti in aktivistkami iz vseh relevantnih LGBT organizacij v Srbiji. V prošnji je GLIC poudaril pomembnost, da se predsednik seznani z aktivnostmi in prioritetami LGBT organizacij v Srbiji, ki nimajo skupnega imenovalca samo v organiziranju Prade ponosa. Po njihovem mnenju bo predsednik tako lahko opravljal svojo funkcijo predsednika vseh državljank in državljanov kolikor se da kvalitetno.

Tomislav Nikolić je nastopil svoj petletni predsedniški mandat 31. maja 2012. Je ustanovitelj in bivši predsednik Srbske napredne stranke in bivši dolgoletni član Srbske radikalne stranke. Ideologija, ki jo zagovarjata obe stranki, je nacionalistična, konservativna in populistična. Se pa zna obračati tudi po vetru.

Eva Gračanin

Predstavnici LGBT sa Nikolićevim savetnicima o pripremama za Beograd Prajd (Blic) >>>

Uradna spletna stran Beograd Prajda 2012 >>>

Written By
More from Uredništvo

Luca je bil gej. Bil?

Včeraj se je končal legendarni glasbeni festival v San Remu, ki se...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja