Parada ponosa 2011: Še vedno čakamo!

PLAKAT2011-1

PLAKAT2011-1

Ta konec tedna se bo začel paradni teden, ki bo napovedal letošnjo Parado ponosa, ki bo v Ljubljani potekala že enajstič zapored.

Pri Društvu Parada ponosa so se odločili, da za letošnjo parado uporabijo enak plakat kot za lanskoletno, ki je nosila naslov »Dovolj čakanja«, le da bo tokratno sporočilo »Še vedno čakamo«. Organizatorji so s tem želeli sporočiti, da se od lanskega leta stvari niso popolnoma nič spremenile: vsakdanje življenje lgbt-oseb v Sloveniji je še vedno prežeto s homofobijo in transfobijo, razprava o Družinskem zakoniku je v slepi ulici (no, tu je dejansko prišlo do nekaj sprememb – na slabše: v obravnavi je namreč »kompromisna različica« Družinskega zakonika), sovražni govor in družbeno izključevanje manjšin pa še naprej ostaja leit motiv številnih političnih akterjev, za katere se zdi, da celo pridobivajo na moči.

Letošnji paradni teden se bo začel v soboto, 28. maja, z Dnevom družin. Za razliko od prireditve z enakim naslovom ta ne bo izključeval nobene oblike družin. Teden se bo nadaljeval z nedeljsko Oazo prijateljstva in z vrsto literarnih, kulturnih in glasbenih prireditev, ki bodo potekale pred Cafejem Open (ta prostor bo letos osrednje prizorišče tedna Parade ponosa) in v klubih Tiffany in Monokel na Metelkovi. V sredo, 1. junija, bo v Mariboru potekala tradicionalna Akcija strpnosti, Parada ponosa pa se bo začela v soboto, 4. junija, ob 11h na Metelkovi.

Več:

Program paradnega tedna >>>


 

Written By
More from Uredništvo

10. večer gejevske in lezbične literature

Vabimo vas na 10. večer gejevske in lezbične literature, ki bo v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja