Performativno predavanje Emily Schwarzwald – Ko se igramo: queerovski BDSM

emily_invitation-228x300

emily_invitation-228x300Rdeče zore in Kulturni center Q vabita na performativno predavanje EMILY SCHWARZWALDKo se igramo: queerovski BDSM *

Emily Schwarzwald bo predstavila izbor lepih, močnih in občasno zabavnih (javnih) izrazov queerovske, lezbične, ženske in trans SM kulture iz zadnjih tridesetih let. Ker jo zanimajo tudi sodobni življenjski slogi, stili oblačenja in spolne prakse v BDSM skupnostih, bo predstavila izsledke svoje raziskave, v kateri je fotografirala in intervjuvala današnje članice in člane skupnosti. Spraševala jih je, kako spol in spolnost vplivata na njihov BDSM stil, katere BDSM sloge imajo najraje in ali njihova razredna pripadnost vpliva na njihove BDSM persone, stile in sceno.

Sobota, 21. januar 2012 ob 19.30, Klub Tiffany, ŠKUC-Kulturni center Q, AKC Metelkova mesto, Ljubljana

Brezplačno.

* Umetnica kratico »BDSM« uporablja kot zbirni pojem za vrsto sporazumnih razmerij, ki vključujejo vezanje, discipliniranje, dominanco, podreditev, mazohizem in nekatere fetišizme. Izraz »queerovska, lezbična, ženska in trans BDSM kultura« ali krajše »queerovski BDSM« zajame posebnosti lezbičnih in queerovskih BDSM slogov v lezbično-feminističnih kontekstih poznih sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih let 20. stoletja.

EMILY SCHWARZWALD se posveča različnim seksualnim politikam in kulturam, BDSM praksam, modi ter performansu kot vsakodnevni praksi in umetniški zvrsti. Doktorirala je iz prava na temo pornografije in ameriškega, nemškega ter avstrijskega kazenskega prava. Delala je kot (modna) oblikovalka, kot svetovalka v informacijskem centru za ženske s partnerskimi težavami, izkušnjo (spolnega) nasilja in psihiatrije ter vodila dunajski skupnostni radio Orange 94.0. S svojimi eseji in predavanji o poliamoriji (odprtih razmerjih), »pokvirjanju« BDSM slogov in pravni dimenziji BDSM praks je sodelovala na številnih dogodkih, med njimi na konferenci Queering and Performing Sadomasochism v Berlinu in na drugem mednarodnem »netpornfestivalu« C’lick me v Amsterdamu. Živi in dela na Dunaju.

Written By
More from Uredništvo

Mednarodni dan človekovih pravic

10. decembra 1948 so Združeni narodi sprejeli Splošno deklaracijo človekovih pravic, zato...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja