Nogometaš odpuščen zaradi homofobnega komentarja

gareththomas3

gareththomas3Nogometni klub Oxford City je včeraj odpustil svojega nogometaša Leeja Steela, potem ko je ta na Twitterju objavil homofoben komentar o igralcu rugbyja, Garethu Thomasu, ki je javno razkrit gej.

38-letni Steele je na Twitterju zapisal, da ne bi želel imeti postelje poleg Thomasa – “I wouldn’t fancy the bed next to Gareth Thomas #padlockeda**ehole”. Thomas namreč nastopa v najnovejšem britanskem resničnostnem šovu Big Brother slavnih. Komentar je bil kasneje izbrisan.

Vodstvo nogometnega kluba je britanski nogometni zvezi sporočilo, da se je odbor kluba odločil prekiniti sodelovanje z Leejem Steelom zaradi komentarja na socialnem omrežju, ki globoko nasprotuje etosu kluba. Direktor kluba Mike Ford je ob tem za BBC dejal, da je bil odpust Steela eno najtežjih dejanj v njegovi karieri, da pa je moral plačati za svojo napačno presojo. Dodal je, da je Steelov komentar homofoben, vendar to nujno ne pomeni, da je tudi Steel sam homofob.

Bivši igralec rugbyja Ben Cohen je na Twitterju zapisal, da je vesel, da je Oxford City zazvzel stališče, ki nasprotuje homofobiji. Cohen je sicer aktiven v fundaciji The Ben Cohen StandUp Foundation, ki se zavzema za odpravo ustrahovanja.

Alan Duffy, direktor komuniciranja pri The Justin Campaign, ki se zavzema za odpravo homofobije v nogometu, je dejal, da ni nikoli prijetno gledati, ko nekoga odpustijo, vendar kljub temu v celoti pozdravljajo odločitev kluba, ki je prekinilo pogodbo z nogometašem. Dodal je, da imajo tovrstni komentarji veliko moč pri odvračanju LGBT oseb od igranja ali spremljanja nogometa. Oxford City je po njegovem menju pokazal, da se stvari v nogometu počasi premikajo v pravo smer in da začenja nogomet homofobijo, bifobijo in transfobijo obravnavati resno.

Na fotografiji Thomas Gareth.

PinkNews.co.uk: Oxford City dismisses player for Gareth Thomas tweet >>>

The Ben Cohen StandUp Foundation >>>

The Justin Campaign >>>

Written By
More from Uredništvo

Virginio // Petek 3. 10. 2014

v petek sosedska naveza in housy beatz all night long! ** Virginio...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja