Povej na glas, s čim se soočajo mlade LGBTQI+ osebe

Posvet - 21. 3. 2016

Posvet - 21. 3. 2016Vabilo mladim na posvet

Ponedeljek, 21. marec 2016, ob 18h

Ziferblat Ljubljana, Vegova 8

***********
S čim se LGBTIQ+ mladi soočajo vsak dan v šoli, v družini, pri prvi zaposlitvi, med prijatelji in na ulici? Društvo parada ponosa te v ponedeljek, 21. marca, ob 18. uri vabi v Ziferblat na Vegovi 8 (v Ljubljani), kjer boš lahko na kratkem posvetu spregovoril_a o vsakdanjih situacijah: o nasilju, diskriminaciji, neenakopravni obravnavi, dostopnosti in varnosti.

Društvo Parada ponosa si prizadeva, da s svojim delovanjem vedno znova opozarja na družbeni položaj in probleme s katerimi se srečujejo LGBTIQ+ osebe v Sloveniji. Med festivalom Parada ponosa 2016, ki bo letos trajal od 6. do 18. junija, si bodo prizadevali v javnosti še posebej izpostaviti in osvetliti nekaj ključnih problemov mladih LGBTIQ+ oseb.

“S pogovorom bomo skupaj poskušali definirati nekaj ključnih in najbolj problematičnih področij, skupaj se bomo pogovarjali o tem, kako bi te situacije in probleme lahko naslavljali tekom Festivala Parada ponosa 2016. Posvet je primarno namenjen mladim od 15 do 25 let, dobrodošli pa tudi »starejši mladi« oz. vsi ostali,” je za Narobe blog povedala Simona Muršec, predsednica društva Parada ponosa.

Veliko problemov mladih LGBTQI+ oseb ostane prevečkrat zamolčanih ali preslišanih, zato je odpiranje novih varnih prostorov in priložnosti za izražanje in iskanje načinov naslavljanja le-teh še kako pomembno.

V kolikor že veste, da vas tovrsten pogovor zanima, v društvu prosijo, da se na dogodek prijavite preko spletne prijave, saj bi v primeru velikega interesa organizirali večji prostor.

Prijavite se lahko TUKAJ >>>

Vir:
Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja