Pride Ride Zagreb 2020

Kot odgovor na ignoriranje vladnih institucij ter inercijo predstavnic_kov krovnih organizacij, ki bi morale varovati pravice LGBTIQ+ oseb, v Zagrebu letos prvič pripravljajo tudi “Pride Ride 2020”. Dogodek bo potekal na dan volilnega molka in sicer 4. julija 2020, z začetkom ob 17:30, zbrali pa se bodo pred Muzejem Mimara.

Organizatorke_ji v sklopu iniciative “Ponosni Zagreb”[1] pod sloganom “Okrasimo mesto, kjer živimo, ustvarjamo in ljubimo!” sporočajo, da bodo s protestno vožnjo dokazale_i, da še vedno obstajajo, da ulice tega zaradi nedavnega potresa uničenega mesta pripadajo tudi njim in da s svojimi pisanimi glasovi ter smehom obstajajo.

Pozivajo nas da zgrabimo svoja kolesa, skiroje, mnogocikle ali pa uporabimo svoje nogice, zajahamo samoroge ali zmaje in se priključimo vsem, ki sporočajo, da se ne bodo pustile_i zatirati. Sporočilo vsem udeleženkam_cem je tudi povabilo, da začutijo svobodo, zedinjenost in dokažejo, da ni treba slepo slediti nekomu drugemu, pač pa, da je moč, da se zavzemamo zase in svoje bližnje, v naših rokah.

Več informacij najdete tudi na https://www.facebook.com/events/554936112050495/

___________________________________________________________

[1] Iniciativo “Ponosni Zagreb” sestavljajo oranizacije: Trans Aid, QueerUp, Le Zbor, qSPORT.info, Queer Zagreb Udruga, Drum ‘n’ bijes, VoxFeminae, Faktiv, CroL.hr, Dugine obitelji, LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta ‘AUT’, Zbeletron in Ponosni Zagreb.

Tags from the story
Written By
More from Katja Šneler

Mesec ponosa v luči pandemije

Kot vse kaže, bodo številna mesta v naši bližnji in daljni okolici...
Read More