Prostovoljke in prostovoljci za Četrtkove dialoge

Logo Cetrtkovi dialogi 330

Logo Cetrtkovi dialogi 330Društvo informacijski center Legebitra išče prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri organizaciji in izvedbi Četrtkovih dialogov.

Četrtkovi dialogi, del programov HIV/aids preventive, so redni tedenski dogodki, namenjeni pogovorom o zdravju s poudarkom na tematikah, povezanih s HIV/aidsom. Vsak delovni četrtek tako v sproščenem okolju pripravljamo različne aktivnosti – diskusije, okrogle mize, ustvarjalne delavnice, filmske projekcije in podobno.

Namen Četrtkovih dialogov je zagotavljanje varnega prostora, kjer se lahko udeleženke in udeleženci izobražujejo, pogovarjajo in izmenjujejo mnenja. V sklopu aktivnosti pogosto gostujejo priznani strokovnjaki in priznane strokovnjakinje s področja medicine in drugih znanosti. Skozi dejavnosti udeleženke in udeležence informiramo in ozaveščamo o pomenu varne spolnosti in se bojujemo proti stigmi in diskriminaciji HIV pozitivnih oseb.

Potencialni prostovoljci in potencialne prostovoljke bi sodelovali pri načrtovanju in izvedbi aktivnosti (načrtovanje programa, sodelovanje na sestankih, priprava in vodenje dogodkov) v okvirnem tedenskem obsegu 3 ur.

Od prostovoljk in prostovoljcev pričakujemo poznavanje tematike HIV/aidsa, socialni čut, samoiniciativnost in sposobnost dela v skupini. Pred pričetkom prostovoljskega dela bomo organizirali tudi ustrezno usposabljanje.

Vse , ki so pripravljeni na sodelovanje pri programu, vabimo, da nam to sporočijo na e-naslov hiv.preventiva@gmail.com najkasneje do ponedeljka, 22. 9. 2014 . Prvi sestanek, na katerem bomo predstavili delovanje programa ter pravice in dolžnosti prostovoljcev in prostovoljk, bo predvidoma v sredo, 24. 9. 2014.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirajo Ministrstvo za zdravje, Mestna občina Ljubljana,  Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO.

Written By
More from Uredništvo

Vmesno poročilo o nestrpnem in sovražnem govoru proti manjšinam med volilno kampanjo za evropske volitve

Medtem ko se bomo državljanke in državljani Slovenije 25. maja odpravili na...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja