Priprave na parado ponosa v Beogradu so v polnem teku

Boegrad pride 2014

V nedeljo, 28. septembra, bo v centru Beograda potekala parada ponosa, ki bo po besedah Gorana Miletića, predsednika organizacijskega odbora, potekala od Srbske vladne palače do Narodne skupščine. Sama parada bo ključni dogodek Tedna ponosa, ki se bo odvijal med 22. in 29. septembrom. Letošnja parada je bila najprej načrtovana za 31. maj, vendar je bil dogodek zaradi poplav, ki so v tistem času zajele Srbijo, prestavljen.

Miletić sicer dopušča možnost, da bi pri končni uskladitvi s policijo lahko prišlo do rahlih popravkov načrtovane poti, po kateri bo potekal shod, vendar pa bodo v tem primeru udeleženke in udeleženci dogodka pravočasno obveščeni.

Na vprašanje, ali meni, da bo letošnja parada ponosa uspela, Miletić odgovarja, da verjame v to in dodaja, da je bila sama realizacija vedno odvisno od enega človeka na vrhu piramide oblasti, ne glede na to, iz katere stranke je prihajal.

Miletič je še povedal, da organizatorji in organizatorke parade odlično sodelujejo s policijo in imajo dobro podporo ministrice za evropske integracije, Jadranke Joksimović, članic in članov njenega kabineta ter številnih veleposlanic in veleposlanikov iz Zahodnih držav.

Organizatorjem in organizatorkam želimo uspešno izvedbo vseh aktivnosti, ki bodo potekale v okviru Tedna ponosa, vključno s samo parado. Verjamemo, da se bo parade udeležilo veliko število članic in članov ter podpornic in podpornikov LGBT skupnosti ter da bodo vsi dogodki potekali mirno in brez izgredov.

 

Viri:
Tags from the story
More from Urška Balažic

Podeljene 3. zlate tifanije

Foto: Nada Žgank/Memento (arhiv Kulturni center Q, Klub Tiffany) V soboto so...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja