QueerOS – operacijski sistem za pedre, radikalne buzije in zvedave piflarje

queer computer copy


queer computer copyVljudno vabljeni  na QueerOS – operacijski sistem za pedre, radikalne buzije in zvedave piflarje. Delavnice bodo potekale v okviru Rdečih zor.

Termini: Sreda, 6. marec od 12.–14. ure, četrtek, 7. marec od 11.–15. ure in petek, 8. marec od 12.–16. ure

Mentor: Željko Blaće

O delavnici: Pridružite se nam v sodelovalno-ustvarjalnem raziskovanju (viharjenju možganov in ustvarjanju prototipov) pri tridnevnem projektu, ki bi lahko predstavljal „pokvirjanje tehnologij“. Z uporabo koncepta QueerOS kot paradigme bomo pogledali, kaj se lahko in kako se „pokvirja“ normativne sisteme. Cilj delavnice je navdihniti ustvarjalno in kritično delo na področju naredi-sam tehnologije, prav tako pa v ospredje postaviti različne družbene, politične, ekonomske in estetske razprave v tehnologiji.

Prijava: Delavnica je brezplačna in poteka v angleškem/hrvaškem/slovenskem jeziku. S seboj prinesite prenosne računalnike. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo na: delavnica@ljudmila.org.

Projekt je podprlo Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS. Koprodukcija s festivalom Rdeče Zore. http://www.rdecezore.org/  

Written By
More from Uredništvo

Nov napad na LGBT podpornike in podpornice feminističnega pohoda ob dnevu žensk v Moskvi

Preteklo soboto, 8. marca, ko smo prebivalci in prebivalke Slovenije obeležili v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja